TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Lukolle kolmas kanadalainen

LIIGA / Uutinen
Rauman Lukko julkisti tänään uusimman pelaajahankintansa. Viime kaudella Saksan liigassa Augsburg Panthersin riveissä kiekkoillut kanadalainen Quinn Hancock täydentää raumalaisten sentteriosastoa ensi kauden ajan.

Brittiläisessä Kolumbiassa 8.5.1977 syntynyt Hancock on 185-senttinen ja 81-kiloinen oikealta laukova keskushyökkääjä, joka pystyy myös pelaamaan laitahyökkääjänä. Kovassa WHL:ssa Hancock pelasi useissa eri seuroissa tehden eniten pisteitä kaudella 1997-98, jolloin hän Prince George Cougarsin paidassa teki 67:ssä pelissä lukemat 54+58=112.

Ammattilaiseksi hän siirtyi tuon em. kauden jälkeen. Ura on sujunut viime kautta lukuunottamatta farmiliigoissa, ja pelipaita on vaihtunut usein miehen päällä. Parhaat pisteensä ammattilaisurallaan hän teki kaudella 1999-2000, jolloin hän pelasi UHL:n Muskegon Furyssa sekä IHL:n Manitoba Moosessa yhteensä 71 peliä tehden niissä yhteensä 74 tehopistettä (34+40). Samalla kaudella hän myös puki Kanadan maajoukkueen vaahteranlehtipaidan ylleen kaksi kertaa. Viime kauden mies pelasi siis DEL:ssa Augsburg Panthersissa, 60:ssä pelissä hän saalisti tehopisteet 8+20=28.

Quinn Hancock on Lukon kolmas kanadalaispelaaja. Kaikki kolme pelaajaa ovat lähes samasta muotista veistettyjä. Kuten aiemmin Lukon kanssa sopimuksen tehneet Jason Cipolla ja Jason Ulmer, myöskään Hancock ei ole erityisen isokokoinen pelaaja. Myös Hancock pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä, kuten muutkin Lukon kanadalaiset eikä hänkään ole ammattilaisurallaan juurikaan tehopisteillä juhlinut. Merkille pantavaa on sekin, että kukaan Lukon ensi kauden kanadalaisista ei ainakaan aiemmin ole ollut mikään jäähyherkkä pelaaja, joten perinteinen raumalainen taitokiekko saa heistä varmasti kelvolliset jatkajat.

» Lähetä palautetta toimitukselle