Lukolle kaksi pelaajaa naapurista

LIIGA / Uutinen
Sami Lähteenmäki pelaa seuraavat kaksi kautta Raumalla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Rauman Lukko aloitti ensi kauden joukkueen rakentamisen Sami Lähteenmäen ja Rasmus Rinteen sopimusten julkaisemisella.

Pidempään tiedossa ollut Sami Lähteenmäen siirtyminen Lukkoon varmistui tänään, kun raumalaiset julkaisivat 25-vuotiaan Lähteenmäen kaksivuotisen sopimuksen. Samalla Lukko vahvisti maalivahtiosastoaan Rasmus Rinteellä, 24. Kumpikin pelaaja saapuu raumalle naapurijoukkue Porin Ässistä. Rinteen sopimus on yksivuotinen, mutta siinä on optio myös seuraavasta kaudesta.

Lähteenmäki rikkoi viime kaudella uransa piste-ennätyksen tehden 29 tehopistettä 42 ottelussa. Kaksi ottelua kestäneet pudotuspelit eivät tuottaneet Lähteenmäelle tehomerkintöjä. Yhteensä Lähteenmäki on pelannut Liigan runkosarjaa 174 ottelun verran ja pudotuspelejä 16 ottelussa. Myös kasvattajaseuraansa Hämeenlinnan Pallokerhoa aiemmin Liiga-urallaan edustanut Lähteenmäki oli voittamassa Ässissä Suomen mestaruutta keväällä 2013.

Rinne on Lähteenmäen tavoin edustanut Liiga-tasolla ennen Lukkoa juuri HPK:ta ja Ässiä. Viime kaudella Rinne aloitti Ässien ykkösvahtina, mutta pelasi lopulta joukkueen maalivahdeista vähemmän, yhteensä 28 ottelussa. Näissä otteluissa Rinne torjui kahdeksan voittoa ja seitsemän jatkoajalle venynyttä ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle