BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Lukko vahvistuu Sportista tutulla Fleuryllä

LIIGA / Uutinen
Fleury kiekkoili Sportin paidassa kaudella 2014-15.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Rauman Lukko vahvistaa hyökkäystään Liigassa aiemmin Sportia edustaneella ranskalaishyökkääjä Damien Fleuryllä.

Damien Fleuryn sopimus raumalaisjoukkueen kanssa on yksivuotinen. 31-vuotias ranskalaishyökkääjä on entuudestaan tuttu pelaaja Suomen kaukaloista, sillä hän edusti Vaasan Sportia kaudella 2014-15 ja tehtaili silloin 40 ottelussa 26 tehopistettä.

− Kartoitimme pelaajamarkkinat ja toiveissa oli, että pelaaja löytyisi Suomesta, Ruotsista tai Ranskasta. Nyt löytyi nopeajalkainen ja hanakasti laukova hyökkäyssuunnan pelaaja, jolla on kokemusta kaikista edellä mainituista maista. Fleury on kansainvälisesti kokenut pelaaja ja hän istuu meidän joukkueeseemme hyvin. Sopeutumista helpottaa se, että täällä on tuttuja pelaajia, totesi Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo.

Viime kauden Fleury kiekkoili KHL-joukkue Kunlun Red Starissa, jossa hän iski 57 ottelussa tehot 9+7. Ranskan maajoukkueen vakiokasvoihinkin lukeutuva laitahyökkääjä on pelannut urallaan myös SHL:ssä, Allsvenskanissa, Sveitsin pääsarjassa sekä DEL-liigassa.

− Ehdottomasti on mietittävä aina sitäkin puolta, että miten pelaaja pääsee sisään joukkueeseen. Uskon, että hänellä on hyvät mahdollisuudet onnistua tässä porukassa. Fleuryn CV:stä näkee, että kun mies onnistuu niin hän onnistuu todella hyvin. Sopeutuminen on aina pieni riski, mutta se, että tällä kyseisellä pelaajalla on jo kokemusta niin Suomen kuin Ruotsinkin sarjoista, pienentää sitä riskiä huomattavasti, Lukko-luotsi Pekka Virta kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle