Lukko vahvisti ykkössentterin lähdön - pyrkii herättelemään joukkuetta

LIIGA / Uutinen
Aaron Gagnonin pelit Lukossa ovat tältä erää ohi.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Rauman Lukko tiedotti purkaneensa loppukautta koskevan sopimuksensa yhteisymmärryksessä keskushyökkääjä Aaron Gagnonin kanssa.

Kuluvalla kaudella tehot 11+15 tehtaillut Aaron Gagnon karistaa Rauman pölyt jaloistaan. Lukon tiedotteen mukaan sopimuksen purkamisella pyritään herättelemään Lukon joukkuetta loppukauden tärkeään taisteluun ja pitämään samalla huolta ensi kauden pelaajabudjetista.

− Meillä on vielä mahdollisuudet taistella tulevan kevään pudotuspelipaikasta, joten haluamme viestittää sekä joukkueelle että katsojille, että puheet tyhjennysmyynnistä kohdistukoon nyt muualle kuin Rauman Lukkoon, paalutti Rauman Lukko Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Salmi

− Aaronilla on halu käyttää mahdollisuus uuden ympäristön tarkastamiseksi ensi kauttakin ajatellen ja me emme halua olla esteenä vaan päinvastoin uskomme siirron selkeyttävän tilannetta joukkueen sisällä.

30-vuotiaan kanadalaisen nimi on yhdistetty Sveitsin pääsarjan Berniin.

Käyttäjän ekallioniemi kuva

Kommentti: Esko Kallioniemi

Aaron Gagnonin ja Rauman Lukon rakkaus kesti paljon kauemmin kuin jossain vaiheessa luultiin. Se, että Lukko sai tämänkaltaisen profiilin hyökkääjän jatkamaan riveissään yhteensä melkein neljän kauden ajan, on kulttuuriteko ja lisäsi Liigan pelien viihdearvoa. Ottajia olisi varmasti ollut muissakin sarjoissa.

Gagnonia ja Kärpissä pelaavaa Shaun Heshkaa yhdistää kansalaisuuden lisäksi tosiasia, että jostain syystä molemmat, maailmaa nähneet pelaajat, aidosti viihtyivät verrattain pienissä Satakunnan kaupungeissa.

Lukon kuuluukin markkinoida teoreettisia mahdollisuuksiaan nousuun, mutta tuskin Gagnonin myynti vaikuttaa samaa kuin aikanaan Stephen Dixonin poistuminen Ässistä. Myynti on silti ymmärrettävää, sillä Gagnon on merkittävä kuluerä koko Liigan mittapuulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle