Lukko julkaisi tukun pelaajahankintoja

LIIGA / Uutinen
Rauman Lukko tiedotti maanantaina seitsemästä uudesta pelaajasopimuksesta. Raumalaisten maalinsuulla esiintyvät kaudella 2006-07 odotetusti Markus Korhonen ja Pasi Häkkinen. Puolustustaan Lukko vahvisti peräti viidellä uudella pelaajalla.

Rauman Lukon tulevan kauden joukkue alkaa hahmottua. Seura julkaisi tänään maalivahtinsa ja puolustajansa. Puolustuksen nimekkäin uusi hahmo on Jokereista siirtyvä 37-vuotias Kari Martikainen. Lisäksi kettupaitaan sonnustautuvat tulevalla kaudella maalivahdit Markus Korhonen ja Pasi Häkkinen, sekä puolustajat Jiri Hunkes, Mikko Viitanen ja Petri Tähtisalo. Lukko vahvisti myös Jatkoajan jo aiemmin uutisoiman Esa Lehikoisen siirron Raumalle.

Lukon molemmat maalivahdit palaavat SM-liigaan ulkomailta. 30-vuotias Korhonen on pelannut edelliset kolme kauta Elitserienin Brynäsissä. Kauden 2004-05 loppupuolella tamperelaislähtöinen veräjänvartija käväisi lainasopimuksella Pietarin SKA:ssa. SM-liigakokemusta Korhosella on TuTon, Ilveksen ja Kärppien riveistä. Pääosin hän on viettänyt uransa kakkosmaalivahdin roolissa. Korhosen sopimus Lukon kanssa kattaa tulevan kauden, mutta sisältää option myös kaudesta 2007-08.

Häkkinen taas joutui Jokereissa epäsuosioon ja lähti viime syksynä Tanskan liigan Herning Blue Foxiin. Lappeenrantalaislähtöinen Häkkinen on pelannut SM-liigaa myös SaiPan paidassa. Lisäksi hänellä on kokemusta Britannian liigasta muutaman kauden takaa. Häkkisen Lukko-sopimus on kahden kauden mittainen.

37-vuotias Kari Martikainen kiekkoili kaksi edellistä kautta Jokereissa. Ennen sitä vantaalaislähtöinen puolustaja pelasi kahdeksan kautta Sveitsissä. Martikainen oli 90-luvulla yksi Jokerien suuruuden ajan luottopuolustajista ja pelasi pitkään yhdessä Lukko-ikoni Erik Hämäläisen kanssa. Martikaisen sopimus kattaa tulevan kauden.

Mikko Viitanen palaa Suomeen Colorado Avalanchen organisaatiosta. 190-senttinen ja 100-kiloinen Viitanen on pelannut kolmen edelliskauden aikana Avalanchen farmijoukkueissa ECHL:ää ja AHL:ää. Liigakokemusta Viitasella on neljän ottelun verran Espoon Bluesin riveistä. Viitasen sopimus on kaksivuotinen.

Suomalaisittain tuntemattomin Lukon uusista pelaajista on tshekkipuolustaja Jiri Hunkes. Hunkes on 21-vuotias puolustaja ja hän siirtyy Lukkoon Extraliigan Trinecistä. Pääsarjatasolla Hunkes on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo neljän kauden ajan. Häntä kuvaillaan hyvin luistelevaksi puolustajaksi, joka nousee mielellään tukemaan hyökkäyksiä. Myös Hunkes pelaa Lukossa kaksi seuraavaa kautta.

Lisäksi Lukkoon siirtyvät siis Mestis-puolustajat Petri Tähtisalo ja Esa Lehikoinen. 25-vuotias Tähtisalo siirtyy Lukkoon TuTosta. Hänen sopimuksensa on kahden vuoden mittainen. Lehikoisen kolmivuotisesta Lukko-sopimuksesta Jatkoaika kertoi jo aiemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle