JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Lukko julkaisi nipun sopimuksia

LIIGA / Uutinen
Rauman Lukko julkaisi kaikenkaikkiaan kahdeksan pelaajan sopimukset. Kettupaidassa esiintyy ensi kaudella Juha Alén, Semir Ben-Amor, Olli Palola, Joe Rullier, Mika Viinanen ja Mikael Vuorio. Lisäksi sopimusta hakee koeajan kautta hyökkääjä Ari Kovanen.

Espoosta Raumalle siirtyy kahden vuoden sopimuksen tehneet Semir Ben-Amor ja Juha Alén. Ben-Amor teki viime kaudella 35:ssä pelissä tehot 6+3. Alén aloitti viime kauden Ilveksessä, mutta siirtyi kesken kauden Bluesiin, koko kauden saldona 39 peliä, joissa tehot 4+4.

- Alenin Juha on hyvä peruspuolustaja, joka varmasti tulee pelaamaan isot minuutit. Viime vuonna teimme paljon maaleja, mutta samalla päästettiin ihan liikaa maaleja. Tulevalla kaudella on tarkoitus päästää 25-30 maalia vähemmän runkosarjassa, jolloin sarjasijoitus automaattisesti nousee sen pari-kolme pykälää, joka on tavoitteena, ynnäili päävalmentaja Mika Toivola.

- Joukkue on ilmoittanut, että haluaa menestyä, niin se on se joukkue johon itse haluaa aina tulla. Turha noita pelejä säälipleijareissa on pelata. Tulin tänne menestymään ja kehittymään pelaajana ison askeleen. Katsotaan ensi vuonna, että mihin se riittää. Tuttu valmennus oli hetken Porissa, senkin takia oli helppo tulla tänne, kommentoi siirtoaan Ben-Amor.

Paluun kettupaitaan tekee Tanskassa kiekkoja torjunut Mikael Vuorio yksivuotisella sopimuksella ja Tapparassa kolme kautta pelannut Mika Viinanen, jonka sopimus kattaa kaksi kautta.

- Viinasen Mika pystyy pelaan laiturina, sentterinä ja tarvittaessa varmaan myös pakkinakin. Mika tuo sitä monipuolisuutta, jota kaivataan 1-2 kenttään selkeästi, analysoi Toivola.

- Siitä kun lähdin pois, niin on jengi muuttunut aika lailla, kyllä tässä menestystä on lähdetty hakemaan ja Lukko on tosi kilpailukykyinen joukkue lähivuosina. Hyvin tuli viihdyttyä aikoinaan Raumalla, arvioi Viinanen itse tulevaisuuttaan.

- Vuosi Tanskassa kehitti varmaan jääkiekkoilijana ja muutenkin sai vähän erilaista perspektiiviä jääkiekkoon. Kokemusta on tullut sen jälkeen kun viimeksi Raumalla olen ollut. Odottavalla mielellä täsä ollaan, että pääsisi takas tuohon nykyisen Areenan jäälle, analysoi Vuorio.

Vuoden mittaisen sopimuksen tehneen Joe Rullierin sopimuksessa on NHL-optio, joten aivan varmaa kanadalaisen esiintyminen Lukko-paidassa ei ole. AHL:ää viime vuosina tahkonneesta kanadalaispakista Lukko hakee puuttunutta fyysistä puolta pakistoonsa.

- Rullierista sen verran, että hän on fyysinen kaveri, pystyy tarvittaessa pelaamaan kovaa, tekemään pisteitä, hyökkäämään ja puolustamaan. Hän on todella monipuolinen pakki, ollaan tyytyäisiä että saatiin. Olimme hänen perässään jo tammikuussa, suitsutti Toivola.

Lukko-ikonin statuksella pelaava Erik Hämäläinen jatkaa vielä ainakin kauden ja tavoittelee tuhannen pelatun ottelun rajaa, vaikka ei sitä itse myönnäkään tavoitteeksi.

- Ei siinä pitkään mennyt, jatkamisen päättämisestä siis, aika nopeasti se tuli. Mikan kanssa juteltiin, ja se sanoi että on äijälle käyttöä ja jonkinnäköinen ruutu olisi joukkueessa, silloin oli helppo tehdä päätös. Tuhannen raja ei pyöri mielessä ja jos siitä alkaa puhumaan niin yleensä se tuottaa vaan epäonnea.

Lisäksi A-junioreihin mahtuva Olli Palola väänsi Lukon kanssa kolmivuotisen sopimuksen ja siirtyy kettupaitoihin Ilveksen organisaatiosta.

Kaksi viimeistä kautta Mikkelin Jukureita edustanut Ari Kovanen siirtyy Lukon pelaajalistalle try-out -sopimuksella. Viime kaudella hän pelasi 45 peliä, joista saldona kolme syöttöpistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle