Lukko hankki jälleen kokemusta

LIIGA / Uutinen
Aki Uusikartano muuttaa etelään.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Viime kaudella Ässissä kultaa huuhtonut Aki Uusikartano liittyy Lukon jo ennestään kokeneeseen kaartiin vuoden mittaisella sopimuksella.

Kaksinkertainen Suomen mestari Aki Uusikartano tehtaili päättyneellä kaudella 53 runkosarjan ottelussa tehot 11+10=21. Kultajuhliin päättyneet pudotuspelit tuottivat lisäksi kolme maalia ja seitsemän syöttöä.

- Halu kohdata vielä uusia haasteita sai vaihtamaan seuraa. Otin yhteyttä Lukkoon ja aika pian selvisi, että tavoitteemme ovat yhtenäiset. Lukko kokoaa kokenutta joukkuetta, jolla on vain yksi tavoite eli mestaruus ja sen vähempään en tyydy minäkään, 35-vuotias Uusikartano summasi.

- Sikäli jatkaminen on vaivatonta, että ikävuodet eivät ole vieneet peli-iloa mihinkään. Tulen Raumalle intoa täynnä kuin ilmapallo.

Kokenut sentteri  on pelannut urallaan 708 SM-liiga-ottelua tehoilla 114+238. Pudotuspelejä miehen vyölle on kertynyt 74, joissa pisteitä on syntynyt 11+23. Suomen mestaruuden Uusikartano on voittanut Ässien lisäksi Turun Palloseurassa vuonna 2010.

- Jos mestarijoukkueen kakkossentteri on halukas tulemaan meille, niin tervetuloa. Kotimaisista huippuluokan keskushyökkääjistä on enemmän kuin iso pula, linjasi päävalmentaja Risto Dufva.

- Akin vahvuus on kokonaisvaltainen peli ja se kyky sopii meidän kuvioihimme täydellisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle