Lukko hankki fyysisyyttä hyökkäykseen - Liedes ja Pitkänen Raumalle

LIIGA / Uutinen
Liedes rymisteli viime kaudella HPK:ssa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Lukko täydentää hyökkäyskalustoaan Ilmari Pitkäsellä ja Heikki Liedeksellä.

Heikki Liedes siirtyy Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella. Isokokoinen (191 cm/ 96 kg) laitahyökkääjä pelasi kuluvalla kaudella HPK:ssa 45 ottelua tehoin 7+4. 23-vuotias Liedes on pelannut Liigaa myös KalPassa ja kiekkoillut kahden kauden ajan myös Yhdysvaltojen USHL-juniorisarjassa.

− Liedes tuo joukkueeseen fyysisyyttä, hyvää puolustamista ja hyökkäysvoimaa. Hänen tavoitteensa on tulla mahdollisimman kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi ja hänellä on siihen kaikki edellytykset, kertoi Lukon päävalmentaja Juha Vuori.

Liedes itse on myös tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen.

− Erittäin hyvillä fiiliksillä suuntaan Raumalle. Ehkä suurin syy Lukkoon siirtymiselle oli valmennuksen kanssa käymät keskustelut, joissa sain selkeän viestin, että he luottavat ja uskovat kykyihini ja potentiaaliini. Ja Lukossa on hyvä mahdollisuus päästä menestymään hyvässä joukkueessa, Liedes totesi.

Bluesista Raumalla suuntaavan Ilmari Pitkäsen sopimus on yksivuotinen. 25-vuotias laitahyökkääjä pelasi espoolaisjoukkueessa 50 ottelua tehoin 7+13 ja kävi kauden aikana pelaamassa myös Mestistä Jokipojissa. Pitkänen on pelannut Liigassa myös SaiPassa ja Jokereissa. Kaudella 2011-12 hän voitti Jokipojissa Mestiksen jäähypörssin 108 jäähyminuutillaan.

− Keskustelimme Vuoren Juhan kanssa ja sain sellaisen selkeän kuvan, että ajatukset osuvat samoihin uomiin sen suhteen miten jääkiekkoa tulee pelata ja miten tulee treenata. Paljon olen kuullut hyvää sekä Lukosta että Raumasta, ja minulla on hyviä muistoja kiihkeiden vääntöjen muodossa vastapuolen pelaajana, Pitkänen sanoi.

− Minulta varmastikin odotetaan sitä, että annan joka ilta itsestäni kaiken ja herättelen jengiä. Viime kaudella olin kiekollisessa vastuussa ja tiedän, että minut on ehkä leimattu sellaiseksi nelosketjun rymistelijäksi, mutta siitä haluan ottaa sen seuraavan askeleen ja näyttää, että pystyn auttamaan joukkuetta myös kiekon kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle