Lukka siirtyy KalPan takalinjoille

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Lukka kävi kokeilemassa liigavauhtia jo viime kaudella.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
KalPa vahvistaa rivejään Santeri Lukalla, joka siirtyy Kuopioon Jukureista.

Mestis-mestaruutta Jukureiden paidassa juhlineen Santeri Lukan sopimus kuopiolaisjoukkueen kanssa on 2+1-vuotinen. Päättyneellä kaudella tehoilla 11+27 Mestiksen puolustajien pistepörssin voittanut Lukka kävi pelaamassa keväällä myös neljän ottelun ajan KalPassa ja teki vaikutuksen niin seurajohtoon kuin yleisöönkin.

− Saimme nähdä Santeria omassa joukkueessa jo viime kaudella ja hän teki äärimmäisen vahvan vaikutuksen. Kyseessä on vielä nuori puolustaja joka on pelitaitava, haluaa tehdä maaleja ja ratkaista otteluita, kommentoi KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

− Lisäksi hyvä laukaus sekä rightin kätisyys tuovat ylivoimaan hyvän lisän. Kiekollisesti rohkeana hän pystyy toteuttamaan meidän erilaista pelitapaa ja kykenee pelaamaan myös kovaakin taklauspeliä.

Lukalla oli sopimus Jukureiden kanssa myös ensi kaudesta, mutta seuran urheilujohtaja Tommi Kerttulan mukaan he eivät halunneet olla esteenä 23-vuotiaan puolustajan siirrolle.

− Lukka on liigatason puolustaja ja KalPa halusi hänet. Emme halua olla pelaajan kehityksen esteenä. Kun kaupoista neuvoteltiin tammikuussa KalPan kanssa, Santerin perässä oli 3-4 muuta liigaseuraa ja tiesimme, että pelaaja olisi pelannut meillä vain yhden Mestis-kauden eli ensi kauden. Sen jälkeen Santeri olisi lähtenyt meiltä joka tapauksessa. Tämä oli yksi syy kaupan tekoon, Kerttula avasi siirron taustoja.

Puolustaja itse lähtee innolla uusien haasteiden pariin.

− Savon pääkaupunkiin tuloon oli pari isoa syytä. Siellä kun viime kaudella kävin, ihmiset ja se yhteisö seuran ympärillä tekivät vaikutuksen muhun. Fanit ja ihmiset seuran sisällä. Ja siellä minulle annettiin mahdollisuus näyttää, arvostan sen korkealle, Lukka kertoi.

− Ja onhan se KalPan pelitapa kiehtova kun oma luistelu, kiekollisuus ja laukaus sopivat siihen pelitapaan hyvin. Se on yksi suuri syy, teki vaikutuksen ne muutamat pelit, mitkä siellä pelasin. Se oli tosi hienoa pelaajalle, kun omat vahvuudet pääsivät oikeuksiinsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle