Lukas Kaspar kärppähyökkäykseen

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät jatkaa miehistönsä vahvistamista, kun uusimpana miehenä joukkueeseen liittyy tshekkihyökkääjä Lukas Kaspar. 24-vuotias laituri solmi seuran kanssa loppukauden kestävän sopimuksen.

Lukas Kaspar varattiin NHL:ään ensimmäisellä kierroksella, kun San Jose Sharks poimi nuorukaisen draftin 22. vuorolla kesällä 2004. Laitahyökkääjä lähti heti varauksensa jälkeen vuodeksi Kanadan juniorisarja OHL:ään. Tuon jälkeen ura jatkui ammattilaisena AHL:n puolella.

Ensimmäiset piirrot NHL-jäille Kaspar teki kaudella 2007-2008, kun hän puki San Jose Sharksin paidan ylleen kolmessa ottelussa. Seuraavalla kaudella pelejä ylhäällä kertyi 13 kappaletta, joten pääosin tshekin ura on sujunut AHL:n puolella. Tänä syksynä Kaspar lähti hakemaan pelipaikkaa Philadelphia Flyersin riveistä, mutta paikkaa NHL:n puolelta ei löytynyt. Laituri pelasi Flyersin farmijoukkueessa Adirondack Phantomsissa kahdeksan ottelua pistein 1+2=3, ennen kuin päätti palata Eurooppaan.

Kärpissä Kasparin uskotaan tuovan joukkueeseen lisää hyökkäysvoimaa ja mieheltä odotetaan paljon.

– Olemme alkukauden ajan hakeneet pelaajaa, joka toisi laajuutta maalintekosektorille. Kaspar istuu toivomaamme rooliin, kertoo seuran urheilutoimenjohtaja Ari Hilli.

– Kaspar on tyypillinen tshekkihyökkääjä: taitava ja hyvä luistelija. Maalinteon lisäksi hän osaa rakentaa peliä ja pystyy pelaamaan molemmissa laidoissa. Hänelle on käyttöä myös erikoistilanteissa, uskoo päävalmentaja Matti Alatalo.

» Lähetä palautetta toimitukselle