JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Loukkaantumiset Hokki-puolustuksen kiusana

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokin puolustajaosastoa koetellaan, sillä sivussa on kolme luottopuolustajaa. Miesten vammat ovat sen laatuisia, että toipuminen kestää pitään. Loukkaantuneista Mikko Saavinen ja Jarkko Heikkinen joutuvat leikkauspöydälle.

Puolustaja Mikko Saavisen rannevamma on äitynyt niin pahaksi, että mies on sivussa ainakin helmikuun puoleen väliin asti. Pahimmassa tapauksessa koko kausi on vaarassa.

- Mikko on sivussa ainakin kuusi viikkoa 95 prosentin varmuudella, mahdollisesti pidempäänkin. Hän menee tammikuun seitsemäntenä päivänä ranteen tähystysleikkaukseen, Hokin kakkosvalmentaja Kari Niemi kertoo.

Rannevammansa takia Saavinen jätti syksyn viimeiset ottelut väliin. Tilanne ei kuitenkaan levolla parantunut.

- Mikko huilasi joulun ajan mutta ei hän vieläkään pysty tekemään mitään jäällä. Laukominen on mahdotonta, Niemi jatkaa.

Saavinen on tällä kaudella pukeutunut Hokin paitaan 19 ottelussa. Maaleja mies on tehnyt kolme, syöttöpisteitä on kasassa viisi. Kahdeksan rangaistusminuuttia keränneen puolustajan tehotilastolukema on +1.

Pitkään polvivammasta kärsinyt puolustaja Jarkko Heikkinen joutuu polven tähystysleikkaukseen.

- Jarkon polvilumpion takaa löytyi rustoa, jonka takia jalka menee lukkoon. Vaiva korjataan tähystysleikkauksella ja aikaisintaan kuukauden päästä leikkauksesta mies pääsee harjoituksiin, Niemi sanoo.

Heikkinen on tällä kaudella esiintynyt linnapaidassa 18 kertaa. Pisteitä mies on hankkinut 1+8. Tehotilastolukema on +3, rangaistusminuutteja miehellä on koossa kuusi.

Kolmas loukkaantumisista kärsivä puolustaja, Lauri Lahesalu, oli Saavisen ja Heikkisen tavoin poissa Hokin kokoonpanosta joulutaukoa edeltävistä otteluista. Mies on tällä hetkellä Virossa parantelemassa selkäänsä, mutta vuodenvaihteen jälkeen myös Lahesalu joutunee turvautumaan lääkäärin apuun.

- Laten selkä on niin pahassa kunnossa, että mies ei pysty kunnolla edes kävelemään. Selkä ei juuri ole parantunut levon aikana. Hän tulee vuodenvaihteessa Kajaaniin ja menee todennäköisesti magneettikuviin selkävaivansa takia, Niemi kertoo.

Alkukaudella 6 ottelua Kärpissä tehoilla 0+1 kiekkoillut Lahesalu on pelannut Hokin paidassa 15 ottelua saaliinaan yksi maali ja seitsemän maalisyöttöä. Tehotilastolukema on +3, rangaistuksia Lahesalu on hankkinut 18 minuutin verran.

Joulutauolla Hokin mukana harjoitellut tsekki Milan Novy jr. ei vakuuttanut päävalmentaja Vladimir Kolekia eikä kakkosluotsi Kari Niemeä.

- Vladon kanssa katsoimme, että Novy ei ollut sellainen ulkomaalainen, joka mahtuisi porukkaan. Ulkomaalaisen tulee olla selkeästi vahvistus ja hän ei sitä ollut, Niemi toteaa.

- Katsomme kuitenkin ensin, saammeko pelaajia Oulusta käyttöömme. Todennäköisesti Novy ei saa sopimusta, Niemi jatkaa.

Hokin mukana on joulutauolla harjoitellut myös Tommi Elomo.

- Elomo treenasi meidän mukana viikon. Tänään mies oli viimeisissä harjoituksissa ja lähti niiden jälkeen käymään kotonaan. Elomon jatkosta joukkueessa en osaa vielä sanoa, Niemi lopettaa.

Manageri Olli-Pekka Hakkaraisen mukaan Elomon kanssa ei kuitenkaan tehdä sopimusta ja miehen visiitti Kajaanissa jäi siis viikon mittaiseksi. Loukkaantumisista huolimatta Hakkarainen on luottavainen joukkueensa menestysmahdollisuuksiin.

- Loukkaantumisista huolimatta joukkueen materiaalista löytyy ratkaisijoita eli voimme lähteä luottavaisin mielin kohti viikonlopun vieraspelejä. FPS olisi mukava kaataa ensimmäisen kerran tällä kaudella, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen kertoo lisäksi, että Hokin ja Kärppien välinen mahdollinen pelaajaliikenne ratkennee viikon puolivälin paikkeilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös