London Knights Memorial Cupin voittoon - Juolevi kolmas suomalaisvoittaja

Muut Sarjat / Uutinen
Matthew Tkachuk viimeisteli voiton ratkaisseen jatkoaikaosuman.
London Knights on voittanut Kanadan junioriliigojen lopputurnauksen Memorial Cupin. Mestaruuden ratkaisu meni jatkoajalle, jossa Knights kukisti Rouyn-Noranda Huskiesin 3−2.

Memorial Cupissa kohtasivat isäntäjoukkue Red Deer Rebels sekä kolmen junioriliigan mestarit. Alkulohkon OHL:n mestari London Knights selvitti puhtaalla pelillä ja eteni siten suoraan finaaliin. Rebels sijoittui toiseksi ja QMJHL:n mestari Rouyn-Noranda Huskies oli kolmas. WHL-mestari Brandon Wheat Kings jäi neljänneksi, joten joukkueen turnaus päättyi kolmeen otteluun.

Rebels ja Huskies kohtasivat uudestaan, kun joukkueiden välillä miteltiin toisesta finaalipaikasta. Tällä kertaa Huskies oli parempi maalein 3−1.

Finaalissa maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Matthew Tkachuk vei Knightsin johtoon ottelun puolivälissä ohjaamalla Mitch Marnerin syötön suoraan ilmasta yläriman kautta maaliin. Francis Perron kuittasi vain 15 sekuntia myöhemmin, eikä enempää osumia toisessa erässä nähty.

Kolmannessa erässä Julien Nantelin osuma tarrasi Huskiesin voittoon, mutta Knightsin Christian Dvorak tasoitti reilut neljä minuuttia ennen loppua. Edessä oli jatkoaika, jota oli pelattu 7.49, kun Tkachukin toinen maali käynnisti Knightsin mestaruusjuhlat. Olli Juolevi oli jatkoaikamaalin toinen syöttäjä.

Memorial Cupin neljässä ottelussa seitsemän syöttöpistettä saalistanut Juolevi on kolmas suomalainen, joka on voittanut Memorial Cupin. Edellisistä oli jo 37 vuotta, kun Anssi Melametsä ja Veli-Pekka Kinnunen kuuluivat Peterborough Petesin mestarijoukkueeseen kaudella 1978-79.

Juolevi valittiin myös kautta aikain ensimmäisenä suomalaisena Memorial Cupin tähdistökentälliseen. Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Marner, joka keräsi neljässä ottelussa peräti 14 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle