JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Lisää suomalaisia Venäjälle

LIIGA / Uutinen
Suomalaisten virta kohti Venäjää kasvaa, kun neljä suomalaista suuntaavat ensi kaudella Venäjän ykkösdivisioonaan. Amur Habarovskin suunakseen valitsivat Mikko Rämö ja Tero Paappanen, Torpedo Nizhni Novgorodin valitsivat Harri Sillgren ja Mika Pietilä.

Molemmat joukkueet putosivat päättyneellä kaudella Venäjän liigasta.

Pelicansissa päättyneellä kaudella pelannut Tero Paappanen kävi Habarovskin testissä jo maaliskuussa yhdessä JYP:n maalivahdin Tero Leinosen kanssa, mutta seura päätyi nyt palkkaamaan Paappasen kaveriksi Pelicansissa ja HPK:ssa päättyneellä kaudella torjuneen Mikko Rämön.

- Fiilikset ovat todella hyvät, olen todella innostunut, Jatkoajan tavoittama Rämö kommentoi.

Habarovsk sijaitsee lähes Tyynenmeren rannalla, mutta Rämö ei ole huolestunut.

- Tero kävi siellä leirillä ja kehui seuraa. Siellä on viime syksynä valmistunut Länsi-Auto Areenan tyyppinen jäähalli. Kaikki asiat mihin seura voi vaikuttaa, ovat viimeisen päälle kunnossa, ne asiat mihin eivät voi vaikuttaa, eivät välttämättä ole ihan yhtä hyvässä.

Rämö teki seuran kanssa 10 kuukautta pitkän sopimuksen, mutta lähtee reissuun yksin.

- Kihlattu jää tänne, mutta tulee varmasti käymään siellä.

Heinäkuussa 24-vuotta täyttävä Rämö on Pelicansin kasvatti, joka siirtyi Hämeenlinnaan lahtelaisseuran ryhdyttyä tyhjentämään miehistöään tammikuussa. Miehellä oli vuosi jäljellä sopimusta lahtelaisseuran kanssa, mutta se purettiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

Paappanen on helsinkiläislähtöinen puolustaja, joka on kaudella 2001-2002 alkaneella SM-liigaurallaan edustanut sekä HIFK:ta että Pelicansia. Päättyneellä kaudella syntyi 23 ottelussa tehot 2+1.

Nizhi Novgorodiin siirtynyt Mika Pietilä on 31-vuotias Kuhmalahdelta kotoisin oleva maalivahti, joka puki ensimmäisen kerran SM-liigaottelussa jo kaudella 92-93 Ilveksen riveissä. Kasvattajaseuransa lisäksi Pietilä on edustanut HPK:ta kahteen eri otteeseen, viimeksi kaudella 2001-2002. Pietilä on kokenut maailmankiertäjä, sillä hän on pelannut myös Iso-Britannian ja Ranskan liigoissa. Päättyneen kauden "Body" kiekkoili Saksan kakkosbundesliigan EHC Straubingin riveissä.

Pietilä saa 400km Moskovasta itään sijaitsevaan Nizhni Novgorodiin seurakseen toisen kokeneen pelaajan, kun JYP:n viime kauden kapteeni Harri Sillgren teki seuran kanssa sopimuksen. Sillgren on JYP:n kasvatti, joka on pelannut liigaa myös Lukossa ja TPS:ssa sekä Elitserienissä Västeråsissa. Päättyneellä kaudella hän pelasi 37 ottelua joissa syntyivät tehot 5+10.

» Lähetä palautetta toimitukselle