Lisää NHL:n pudotuspelipareja varmistui − nämä suomalaiset mukana

NHL / Uutinen
Nutivaara kohtaa pudotuspeleissä Penguinsin.
Kuva © Getty Images
NHL:n pudotuspelien ottelupareista lisää selvisi lauantain NHL-kierroksella. Viimeiset otteluparit ratkeavat sunnuntain päätöskierroksella. Suomalaisten joukkueista etenkin Columbus Blue Jackets ja Nashville Predators joutuvat kovaan kyytiin.

Keskiviikkona käynnistyvien pudotuspelien ottelupareista osa on jo selvillä. Viimeiset karsiutujat pudotuspeleistä olivat New York Islanders ja Tampa Bay Lightning. Viimeisiä ottelupareja joudutaan kuitenkin odottamaan sunnuntain päätöskierrokselle, sillä divisioonavoittajistakin Tyynenmeren ykkössija on vielä auki.

Lännestä varmistuneita ovat kaksi paria. Pekka Rinteen ja Juuse Saroksen Nashville Predators kohtaa ensimmäisellä kierroksella divisioonan ja yhteensä kolme mestaruutta viimeisten kahdeksan vuoden sisällä voittaneen Chicago Blackhawksin.

Myös toinen saman divisioonan pari on varma, ja kyseinen pari on Minnesota Wild sekä St. Louis Blues. Wildia ovat edustaneet suomalaisista tällä kaudella Mikael Granlund, Mikko Koivu ja Erik Haula. Bluesissa pelaavat puolestaan Jori Lehterä sekä mahdollisesti organisaatioon kuuluva Petteri Lindbohm, jonka kausi on tosin sujunut pääosin farmijoukkueen puolella.

Lännen toisen lohkon parit ratkeavat sunnuntaina. Tyynenmeren divisioonan vie joko Sami Vatasen Anaheim Ducks tai Iiro Pakarisen (ja farmissa pelaavan Jesse Puljujärven) Edmonton Oilers. Heistä parempi kohtaa avauskierroksella Calgary Flamesin.

Toiseksi jäänyt saa puolestaan vastaansa divisioonakolmosen Joonas Donskoin edustaman San Jose Sharksin. Ducksille riittäisi päätöskamppailusta Kingsiä vastaan piste divisioonavoittoon. Oilers puolestaan tarvitsee varmuudella ottelusta kaksi pistettä, että se voisi Ducksin hävitessä päästä sen ohi.

Idässä kaksi paria varmoja

Myös itäisessä konferenssissa jännitetään sunnuntai-iltaan asti. Varmoja pareja ovat Montreal Canadiens (Artturi Lehkonen) - New York Rangers (Antti Raanta) sekä Pittsburgh Penguins (Olli Määttä)  - Columbus Blue Jackets (Markus Nutivaara, Lauri Korpikoski, mahdollisesti Markus Hännikäinen ja Joonas Korpisalo). Penguins on hallitseva NHL:n mestari.

Koko NHL:n runkosarjan voittanut Washington Capitals kohtaa avauskierroksella joko Boston Bruinsin (Tuukka Rask) tai Toronto Maple Leafsin (Leo Komarov, Kasperi Kapanen). Mikäli Toronto ei häviä sunnuntaina varsinaisella peliajalla, pysyy se Bruinsin edellä ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella Ottawa Senatorsin, jonka riveihin kuuluu kokoonpanon ulkopuolella Jyrki Jokipakka.

Sunnuntain ottelukierroksen ohjelma (pudotuspelipareihin vaikuttavat ottelut tummennettuna)

Tampa Bay - Buffalo
Detroit - New Jersey
NY Islanders - Ottawa
Toronto - Columbus
St. Louis - Colorado
Philadelphia - Carolina
Washington - Florida
NY Rangers - Pittsburgh
Anaheim - Los Angeles
Edmonton - Vancouver

Juttua muokattu klo 16.32: Lisätty listalta jäänyt Lauri Korpikoski.

» Lähetä palautetta toimitukselle