TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Lindros-kauppa varmistunut, Eric siirtyy Rangersiin.

NHL / Uutinen
Eric Lindros on 15 kuukauden jälkeen jälleen pelaavassa kokoonpanossa. New York Rangers on Lindrosin uusi seura seuraavat neljä kautta.

Scott Stevens taklasi Lindrosin vuosi sitten pudotuspeleissä jään pintaan ja tämän jälkeen ei Lindrosia ole jäällä nähty. Uran kuudes aivotärähdys piti Lindrosin sivussa pitkään ja sopimuserimielisyydet joukkueen GM:n Bobby Clarken kanssa saivat välillä jopa naurettavan kummallisia käänteitä.

Nyt 15 kuukautta kestänyt farssi on ohi. Lindros on kaupattu Rangersiin. Philadelphiaan siirtyy lupaava hyökkääjä Pavel Brendl, laitahyökkääjä Jan Hlavac sekä svenskipakki Kim Johnsson sekä Rangersin vuoden 2003 3. kierroksen varausoikeus.

Flyersin tiedotteen mukaan kauppaan kuuluu mielenkiintoinen pykälä koskien Lindrosin mahdollista loukkaantumista. Pykälä koskee vain mahdollista päähän tapahtunutta loukkaantumista eli todennäköisimmin tällä tarkoitetaan uutta aivotäräystä. Mikäli Lindros loukkaantuu tämän kauden harjoitusotteluissa tai 50 ensimmäisen runkosarjaottelun aikana niin pahasti ettei pysty enää pelaamaan vuoden sisään tapahtuneesta, Flyers antaa kesän 2003 ykköskierroksen varauksensa Rangersille ja palauttaa Rangersin antaman saman kesän kolmannen kierroksen varauksen.

Mikäli Rangers kauppaa Lindrosin muualle, saa Flyers pitää New Yorkilta saamansa varausvuoron ja ”aivotärähdyspykälä” ei enää päde. Kauppa ei myöskään ole loppuunsaatettu ennen kuin kaikki pelaajat ovat ilmoittautuneet uusiin seuroihinsa tai läpäisseet uuden seuransa lääkärintarkastuksen. Tällä varmaankin Flyers haluaa varmistaa, että RFA-pelaajat Hlavac ja Johnson tulevat pelaamaan uudessa joukkueessaan.

Sopimuskäänteet olivat vielä kalkkiviivoilla kaatua Los Angelesin tekemään tarjoukseen. Losista tarjottiin Zigmund Palffya, Mattias Norströmiä ja varausvuoroa Lindrosin palveluksista. Clarke kuitenkin kallistui Rangersien tarjoukseen. Kaupan voittajaa on vielä mahdoton sanoa. Mikäli 88 pysyy terveenä on Rangers varmasti kovassa iskukunnossa mutta jos 88 joutuu jättämään kaukalon toistuvien aivotärähdysten takia saa Rangersien GM Glen Sather ison loven varsin kunniakkaaseen uraansa. Jo nyt on varmaa että ensi kaudella Rangers-Flyers ottelut ovat todella värikkäitä ja tapahtumarikkaita.

Lindros on tunnettu kiukuttelija. Juniorina Lindros halusi päästä pois huonosti menestyvästä St.Sault Marie Greyhoundsista ja pääsi pelaamaan Oshawa Generalsiin. NHL:n varaustilaisuudessa Lindros varattiin Quebeciin mutta ei vaivautunut edes pukemaan paitaa päälleen ja Quebec kauppasi miehen. Lindros oli alunperin matkalla jo tuolloin Rangersiin mutta NHL hylkäsi kaupan ja Lindros myytiin Philadelphiaan. Lopputulosta tuosta kaupasta voitte sulatella Jounin kolumnista.

Viime kaudella Lindros suostui kauppaan vain jos uusi osoite on Toronto Maple Leafs. Kauppaa Torontoon haettiin kauan mutta allekirjoitukset jäivät vaihtamatta. Ennen kauppatakarajaa Lindros lisäsi joukkuelistaansa Washingtonin, Detroitin ja St.Louisin mutta myöskään kyseisiin joukkueisiin ei muuttoauto kuormaa vienyt. Kesällä Lindros suostui pelaamaan myös Rangersissa. Tänne kääntyy Ericin postit tästä eteenpäin.

Lindros on urallaan voittanut kertaalleen Hart Trophyn liigan arvokkaimpana pelaajana mutta jäi erään suomalaisen laitahyökkääjän varjoon tulokaskaudellaan 92-93.

» Lähetä palautetta toimitukselle