Lindlöfin ketju jälleen ratkaisijoina

Kelowna Rocketsien ketju Lindlöf-Paddock-Gelech jatkaa edelleen hyviä otteita WHL:n Läntisessä konferenssifinaalisarjassa. Kyseinen ketju teki joukkueen kaksi ensimmäistä maalia Kelownan voittaessa viime yön ottelun lukemin 4-0. Myös Masi Marjamäen Red Deer Rebels otti voiton Itäisen konferenssin finaalisarjassa. Kumpikin ”suomalaisjoukkue” on voiton päässä WHL-finaaleista.

Kelownan ja Seattlen välisen neljännen ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Toisen erän alussa loistovireinen Randall Gelech siirsi Kelownan johtoon Lindlöfin ja Duncan Keithin syötöistä. Sama ketju jatkoi maalintekoa erän puolivälissä kun Pittsburghin viime kesänä varaama Cam Paddock iski ylivoimalla pikkumustan verkon perille Gelechin syötöstä. Kolmannessa erässä voiton vierailijoille varmisti ykkösketjun Mosienko-Cuthbert-Schultz kahdella maalillaan.

Kelowna johtaa konferenssifinaalisarjaa otteluvoitoin 3-1. Seuraava ottelu pelataan perjantaina Kelownassa, jossa kotijoukkue ei ole hävinnyt pudotuspeleissä vielä yhtään ottelua.

Idässä Red Deer Rebelsillä oli mahdollisuus katkaista finaalisarja viime yönä. Kotijoukkue Brandon Wheat Kings oli kuitenkin toista mieltä ja otti sarjan ensimmäisen voittonsa lukemin 2-1. Kings teki kummatkin maalinsa ylivoimalla ja näistä voittomaali tuli Tim Konsoradan lavasta vain vajaa kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Masi Marjamäki ei kasvattanut tässä ottelussa pistesaldojaan.

Myös Red Deerillä on perjantaina mahdollisuus varmistaa pääsynsä WHL-finaaleihin, sillä joukkue johtaa sarjaa otteluin 3-1.

Mikäli sekä Rebels ja Rockets voittavat perjantain ottelunsa, on WHL:ssä tiedossa ”suomalaisfinaalit”, joita Jatkoaika pyrkii seuraamaan mahdollisimman kattavasti.

Keskiviikon 23.4. raportti

Kelowna Rockets kohtasi Seattle Thunderbirdsit perjantaina kotonaan. Rockets jatkoi pudotuspelien tappiotonta putkeaan voittaen yhdeksännen peräkkäisen ottelun. 5–4 -voiton takuumiehinä toimi ottelun toiseksi parhaaksi pelaajaksi valittu Joni Lindlöf ketjukaveriensa Cam Paddockin ja Randall Gelechin kanssa. Kyseinen ketju ratkaisi viime viikolla semifinaalisarjan viimeisen ottelun Kelownalle, ja trio jatkoi nyt yhtä tehokkaasti: Gelech 1+2, Lindlöf 1+2 ja Paddock 1+1.

Lindlöf pohjusti ensimmäisessä erässä Gelechin tekemän 1–1-tasoitusmaalin. Vajaata kahta minuuttia myöhemmin suomalaislaituri toimitti ylivoimalla puolustaja Duncan Keithin laukauksen reboundin verkon perille ja siirsi näin ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan kotijoukkueen johtoon. Seattle tasoitti ottelun heti seuraavassa vaihdossa, mutta Kelowna takoi vielä kaksi maalia loppuerän aikana, ja näin mentiin toiseen erään lukemissa 4–2.

Maalittoman toisen erän jälkeen lähdettiin kolmanteen erään, ja vain kolme minuuttia ehti kulua, kun Lindlöf kumppaneineen järjesti jälleen maalin. Tällä kertaa verkkoa heilutti puolustaja Mike Card, jonka siniviivarannevetoa maskissa ollut Seattle-veskari Brent Kahn ei havainnut tarpeeksi ajoissa. Syöttöpisteet Lindlöfille ja Paddockille. Seattle kavensi tilanteeksi 5–4 ”Lindlöfien” ollessa jäällä, kun ottelua oli kuusi minuuttia jäljellä. Tasoitusmaalia vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet enää tekemään.

Erikoistilanteet pääosissa

Finaalisarja jatkui lauantaina, ja kotijoukkue Kelowna otti myös tuolloin Seattlen päänahan. Jäähyjen sävyttämä ottelu päättyi lukemiin 6–3. Näistä yhdeksästä maalista seitsemän tehtiin erikoistilanteista. Kelowna pääsi pelaamaan ottelussa ylivoimalla viisitoista kertaa, ja niinpä ei ole ihme, että joukkueen kuudesta maalista vain yksi tuli joukkueiden pelatessa viidellä viittä vastaan. Kelowna vei ottelun laukaukset 54-11. Tästä suuri kiitos kuuluu Seattlen jäähyherkälle pelivireelle: ensimmäisen erän kahdeksan ensimmäisen minuutin aikana 7 pientä rangaistusta ja toisen erän alussa kolme peräkkäistä vastaavaa.

Edellisottelussa loistaneet ”Lindlöfit” osuivat tässä ottelussa vain kerran, kun Gelech teki ottelun viimeisen maalin kolmannen erän puolivälissä Lindlöfin ja Paddockin pohjustaessa maalin komealla syöttötyöskentelyllä. Kelownan ykkösketju Mosienko-Cuthbert-Schultz vastasi kotijoukkueen neljästä maalista.

Ottelusarjan kolmas ottelu pelattiin viime yönä Seattlessa. Kotijoukkue Thunderbirds johti ottelua vielä kahden viimeisen minuutin alkaessa 2-1, mutta Kelowna otti maalivahdin pois neljällä neljää vastaan pelattaessa ja Lindlöfin ketjukaveri Paddock tasoitti ottelun ajassa 58.35. Ottelun ratkaisu siirtyi näin jatkoeriin, joista vasta toisen erän viimeisellä minuutilla kotijoukkue Seattle onnistui maalin teossa. Näin Kelowna kohtasi ensimmäisen kerran parempansa näissä pudotuspeleissä.

Läntisen konferenssin finaalisarja jatkuu ensi yönä Kelownan johtaessa sarjaa voitoin 2-1.

Rebels voiton päässä WHL-finaalista, Marjamäki tappelussa

Myös Masi Marjamäki ja Red Deer Rebels avasivat finaalisarjan vahvasti ja ottivat kotonaan kaksi voittoa Brandon Wheat Kingseistä Itäisen konferenssin finaalisarjassa. Rebels vei ottelut nimiinsä lukemin 5–1 ja 2–0. Marjamäki jäi kummassakin ottelussa ilman tilastomerkintöjä.

Ensimmäisessä ottelussa ylivoimapeli oli ratkaisevassa osassa, sillä Rebels teki viidestä maalista neljä ylivoimalla, ja Brandon samoin ainokaisensa. Rebelsin kolme viimeistä maalia tulivat samalla kaavalla: tekijänä Matthew Keith, syöttäjinä Matt Ellison ja Capitalsien viime kesän ykköskierroksen varaus Boyd Gordon. Ja kaikki totta kai ylivoimamaaleja. Kummassakin ottelussa kotijoukkueen vahvoihin hahmoihin kuului myös maalivahti Cam Ward, joka kruunasi hyvän viikonloppunsa nollapelillä lauantaina.

Viime yönä finaalisarja siirtyi Kingsien kotikaukaloon, mutta se ei muuttanut tulosta mitenkään. Rebels otti jälleen voiton, nyt lukemin 5-1. Porilaislaituri jäi jälleen pisteittä, mutta keräsi viisi jäähyminuuttia ottelemalla Pohjolan nyrkkimestaruudesta norjalaispuolustaja Ole-Kristian Tollefsenin kanssa.

Ottelusarjan neljäs, ja mahdollisesti jo ratkaiseva ottelu, pelataan ensi yönä.