Liigastakin tutun slovakkivahti Lasakin pelaajaura päätökseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Amur Habarovsk oli Lasakin viimeinen KHL-seura.
Kuva © Timo Savela
Useat MM-kisat Slovakian maajoukkueessa pelannut ja mittavan uran eri sarjoissa Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa tehnyt maalivahti Jan Lasak lopettaa pelaajauransa.

Jan Lasak pelasi kolme viimeistä kautta Tšekin pääsarjajoukkue Liberecin maalilla. Päättyneellä kaudella 38-vuotias slovakkivahti torjui runkosarjassa 23 ottelua torjuntaprosentilla 92,1 ja pudotuspeleissä kiekot pysähtyivät 13 ottelussa 89,5 prosentin varmuudella. Kauden päätteeksi Lasakin kaulaan ripustettiin hopeamitali.

Lasak pelasi urallaan kolme kautta NHL-joukkue Nashville Predatorsin organisaatiossa, jossa NHL-pelejä kertyi kaikkiaan kuusi kappaletta. Eurooppassa hän torjui Tšekin pääsarjan lisäksi KHL:ssä, Slovakian pääsarjassa ja Suomen Liigassa, jossa pelasi Jokereissa kaudella 2010-11.

Maajoukkueurallaan Lasak puki Slovakian paidan ylleen kymmenissä MM-kisoissa. Uran varrelle mahtuivat myös kahdet olympiakisat ja hän kuului myös Slovakian World Cup-joukkueeseen vuonna 2004. Lasak oli voittamassa maalleen sen historian ensimmäistä ja tähän mennessä ainutta maailmanmestaruutta keväällä 2002, jonka lisäksi hän saavutti MM-kisoista sekä hopeaa että pronssia.

Lasak kertoi uransa päättymistä omalla Instagram-tilillään.

» Lähetä palautetta toimitukselle