BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Liigan superyllättäjä solmi tukun jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
Keskushyökkääjä Ville Hämäläinen pelaa SaiPassa myös kaudella 2013-2014.
Kuva © Miro Pesonen
SM-liigan jättiyllättäjä eli runkosarjan kakkonen SaiPa on allekirjoittanut neljä jatkosopimusta. Lisäksi lappeenrantalaiset ovat kiinnittäneet riveihinsä pitkällä sopimuksella nuoren lupauksensa.

SM-liigan sarjataulukon kakkonen SaiPa on allekirjoittanut neljä jatkosopimusta. Yhden vuoden jatkosopimuksen ovat lappeenrantalaisten kanssa solmineet maalivahti Jani Nieminen ja puolustaja Per Savilahti-Nagander

Kaksivuotisen jatkosopimuksen lappeenrantalaisten kanssa on puolestaan allekirjoittanut puolustaja Simon Backman. Lisäksi SaiPa on hyödyntänyt hyökkääjänsä Ville Hämäläisen sopimuksessa olleen option kaudesta 2013-2014.   

Edellä esiteltyjen sopimusten lisäksi SaiPa on solminut myös kauteen 2014-2015 ulottuvan sopimuksen tällä hetkellä A-junioreissa pelaavan maalivahti Santeri Lipiäisen kanssa. 17-vuotiaan Lipiäisen sopimus SaiPan kanssa kattaa täten ainakin kaksi seuraavaa kautta ja sopimukseen sisältyy myös optio kaudesta 2015-2016.

Jani Nieminen nauttinut olostaan SaiPassa

Tällä hetkellä SaiPalla on kiinnitettynä ensi kauden joukkueeseensa 14 kiekkoilijaa. SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa onkin tyytyväinen joukkueensa tilanteeseen ensi kauden osalta. 

- Meillä on näiden jatkosopimusten jälkeen joukkueen perustus kaudelle 2013-2014 erittäin hyvällä mallilla. Vapaita tontteja on vielä, mutta ensin haluamme katsoa nykyjoukkueen pelaajien tilanteen sekä käyttämättä olevat optiot, Tuomenoksa kommentoi.

Kenties isoin nimi perjantaina jatkosopimuksen SaiPan kanssa allekirjoittaneista on maalivahti Jani Nieminen. Nieminen on kuluvalla kaudella kantanut lappeenrantalaisseurassa isoa vastuuta joukkueen ykkösvahtina. Nieminen on tällä kaudella pelannut 30 liigaottelua torjuntaprosentilla 91,32. Nieminen kertoo suurimman syyn jatkamisessa SaiPassa olevan miehelle kuluvalla kaudella annettu luottamus.    

- Suurin syy jatkosopimukseen minun kannaltani oli se, että olen saanut täällä (SaiPassa) luottoa ja joukkueessa on erinomainen henki. Olen
nauttinut olostani Lappeenrannassa kaikin tavoin, eikä ollut vaikea tehdä päätöstä ensi kaudesta, Nieminen sanoo.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoo sekä lappeenrantalaisseuran että Niemisen olleen tyytyväisiä vahdin jatkamisesta Lappeenrannassa.

- Molemmilla oli vahva tahtotila jatkosopimuksen tekemiseen. Peli puhukoon tässä kohtaa puolestaan. Olemme erittäin tyytyväisiä häneen. On kiva katsoa, kun Jani tulee joka päivä hallille hyvillä mielin tekemään hommia, mutta lopulta toki pelit ratkaisevat kaiken. Siitä ei ole kahta sanaa, etteikö hän olisi
pelannut hyvin, Tuomenoksa kommentoi.

Lappeenrantalaisseuran kanssa perjantaina jatkosopimuksen sorvanneista puolustajista Savilahti-Nagander pelaa SaiPassa parhaillaan kolmatta kauttaan. Savilahti-Nagander saapui SaiPaan alunperin kaudeksi 2010-2011. Tällä kaudella puolustaja on kiekkoillut SaiPa-paita yllä 20 ottelua ja tehoillut niissä pisteet 4+5=9.

195 senttimetrinen pakki on tuonut hyvin kokoa lappeenrantalaispakistoon ja se oli iso syy siihen, että mies jatkaa SaiPassa ensi kaudellakin.   

- Savilahti pelaa isoja minuutteja ja on myös tykännyt olostaan täällä, koska halusi tehdä jatkosopimuksen. Hän on isokokoinen ja monipuolinen puolustaja, joka pelaa hyvin molempiin suuntiin ja pystyy auttamaan meitä niin yli- kuin alivoimalla isoilla minuuteilla. Hän on kehittynyt täällä pelaajana paljon, Tuomenoksa arvioi.

Backman on yksi SaiPan runkopuolustajista

Savilahti-Naganderin lisäksi SaiPan puolustajista myös Simon Backman allekirjoitti jatkosopimuksen perjantaina SaiPan kanssa. Backmanin allekirjoittama jatkosopimus lappeenrantalaisten kanssa on kaksivuotinen.

Backman liittyi SaiPan miehistöön alunperin kaudeksi 2008-2009 ja on siitä lähtien kuulunut lappeenrantalaispakiston runkopelaajiin. Tällä kaudella Backman on toiminut myös SaiPan varakapteenina. Pelejä Backman on puolestaan käynnissä olevalla kaudella tahkonnut 33 kappaletta. Niissä on syntynyt tehot 1+4=5.

Tuomenoksa perustelee Backmanin jatkosopimusta etenkin puolustajan luotettavuudella.    

- Simon on yksi joukkueen runkopelaajista, varakapteeni ja luotettava. Hän tekee paljon hommia joukkueen eteen niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella ja on myös pystynyt kehittämään pelaamistaan koko ajan, Tuomenoksa perustelee ratkaisua.

» Lähetä palautetta toimitukselle