Liigan naapuri SHL muuttaa sääntöjään - aloittajaa ei vaihdeta

SHL / Uutinen
Maalivahdin häirinnän raja nousee ensi kaudella SHL:ssä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ruotsin jääkiekkoliiga SHL yrittää uusien sääntöjen kautta saada peliä pyörimään paremmin välttäen turhia vihellyksiä ja katkoja. Jotkut säännöt ovat jo valmiiksi päätettyjä ja uudet aloitussäännöt ovat kokeilussa harjoituskauden aikana.

SHL testaa tulevalla harjoituskaudella uusia aloitussääntöjä, joiden tarkoitus on välttää turhia katkoja. Väärän aloituksen jälkeen pelaajaa ei vaihdeta aloituksesta pois. Jos samassa aloituksessa tehdään toisella yrityksellä rike, niin tilanteesta tulee rangaistus, niin kuin ennenkin.

SHL ottaa mallia NHL:stä ja kokeilee myös sääntöä, jossa pelaaja saa aloituksessa potkia kiekon omalle joukkueelleen. Säännöistä päätetään viimeistään kymmenen päivää ennen runkosarjan alkua, riippuen siitä kuinka hyvin säännöt toimivat harjoituskaudella.

Maalivahdin häirinnän raja nousee, ja lopullinen päätös tulee olemaan tuomarilla. Viime kaudella päätöksen teki tilannehuone, mikä tuotti turhan pitkiä katkoja. SHL on päättänyt tästä seurojen johtajien kanssa ja toivoo päätöksen tuottavan parempaa pelinkulkua.

Seuroilla on myös mahdollisuus pitää kolmea maalivahtia otteluiden kokoonpanossa. Tämä käytäntö on jo käytössä MM-kisoissa, ja se tuo joukkueille varmuutta, jos maalivahtitilanne on epävarma.

SHL jatkaa työtään päähän kohdistuvien taklauksien vähentämiseksi. Viime kaudella sarjanjohto teki päätöksen koskien taklauksista tulleita rangaistuksia. Rangaistukset olivat kovempia kuin yleensä ja viime kauden kokeilusta näkyi positiivinen tulos.

Otsikkoa muokattu 13.8. kello 17.50.

» Lähetä palautetta toimitukselle