Liigan hallitus hyväksyi Ilveksen jättisanktion yksimielisesti

LIIGA / Uutinen
Keränen siirtyi Ilvekseen joulukuussa.
Kuva © Timo Savela

Liiga on vahvistanut, että Michael Keräsen siirto Jokereista Ilvekseen aiheuttaa Ilves Hockey Oy:lle 100 000 euron sakot. Liigan hallituksessa istuvat seurojen toimitusjohtajat hyväksyivät johtoryhmän ehdotuksen yksimielisesti.

− Liigan johtoryhmä totesi yksimielisesti Ilveksen toimineen yhdessä tehdyn sopimuksen vastaisesti ja esitti tämän perusteella Ilvekselle 100 000 euron sakkoa, Liiga kertoo tiedotteessaan.

Päätöksen takana olevaa sopimusta Liiga perustelee sillä, että sarja ei halua seurojen joutuvan Keräsen kaltaisten siirtojen myötä KHL:n talutushihnaan.

− Liiga-seuroilla on sopimus, jonka tavoitteena on estää tilanne, jossa joku Liigan joukkueista on farmijoukkueen kaltaisessa suhteessa Jokereihin tai KHL:ään. Tällä yhteisesti hyväksytyllä sopimuksella halutaan turvata kansallisen jääkiekon pääsarjan elinkelpoisuus.

Helsinkiläisjoukkueen lähtö KHL:ään aiheutti muutamia vuosia sitten paljon keskustelua. Liiga myöntää avoimesti markkinoilla käytävän kilpailun KHL:ää vastaan.

− Jokerien yllättävä päätös kolme vuotta sitten aiheutti Liigalle selviä liiketoimintariskejä. KHL on Liigan kilpailija, ja Liigan ja sen seurojen johdon tehtävänä on löytää keinot pärjätä tässä kilpailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle