BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Liigakonkari Sipiläinen lyö hokkarit naulaan - "Ei voi kieltää, etteikö näitä hommia ikävä jäisi"

LIIGA / Uutinen
Sipiläinen edusti Liiga-urallaan neljää eri seuraa.
Kuva © Timo Savela
Jukureiden hyökkääjä Olli Sipiläinen päättää pitkän, liki 800 ottelua kestäneen liigauransa maanantain Jukurit-Pelicans-otteluun.

Olli Sipiläinen pelasi ensimmäiset liigapelinsä kaudella 2000-2001 SaiPan riveissä. Hyökkääjän liigauran muita seuroja ovat olleet JYP, Lukko sekä viimeisimpänä Jukurit. 39-vuotias hyökkääjä pelasi runkosarja- ja pudotuspeliottelut yhteenlaskettuna kaikkiaan 785 liigaottelua.

Hän saavutti JYPin riveissä kaksi Suomen mestaruutta sekä kaksi pronssimitalia ja Lukon paidassa myös yhden pronssimitalin.

− Päätös lopettamisesta kypsyi talven aikana. Kun Jukureista ei sopimusta tarjottu, niin se edesauttoi päätöksen tekemistä, koska en halunnut enää lähteä jääkiekon perässä muualle muuttamaan, Sipiläinen kommentoi lopettamispäätöksen syitä Jatkoajalle.

− Nyt saadaan päätökseen neljä vuotta kestänyt kiertue ja palataan kesällä Jyväskylään. Ollaan kyllä viihdytty niin Mikkelissä kuin Raumallakin, mutta Jyväskylässä tuli pelattua seitsemän kautta, niin kotiuduttiin sinne.

Hyökkääjä edusti Jukureita jo Mestiksessä kausina 2002-2006, joista muistoksi jäi kahden Mestis-mestaruuden lisäksi yksi hopeamitali. Sipiläisen mukaan liigapelien kokeminen juuri mikkeliläisryhmän riveissä oli hieno asia.

− Aikoinaan kun Mikkelistä lähdettiin, niin en olisi uskonut että täällä vielä liigakiekkoa pelattaisiin. Oli hieno päästä kokemaan Mikkeliin syntynyt kiekkobuumi, Sipiläinen totesi.

Sipiläinen myöntää, että kaipuu kiekkohommia kohtaan varmasti jää. Hän ei myöskään poissulje mahdollisuutta jääkiekon parissa työskentelyyn tulevaisuudessa.

− Tiedossa on ollut, että tämä päivä on edessä, mutta ei voi kieltää etteikö ikävä näitä touhuja jäisi. Insinöörin paperit on aikoinaan hankittu ja on tarkoitus löytää koulutusta vastaavaa työtä.

− Mahdollisesti myös juniorivalmennus kiinnostaa tulevaisuudessa, kun itselläkin on kolme poikaa, joista kaksi jo pelaa jääkiekkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle