TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Liigakarsinnat palaavat keväällä 2009

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Liigakarsinnat palaavat Suomen huippujääkiekkoon keväällä 2009. Karsintojen voittaja saa takuuvarmasti paikan SM-liigasta ja häviäjä ei, mutta karsintoja ei pelata, jos nousukandidaatti ei täytä määriteltyjä ehtoja.

Suomen jääkiekkoliitto ry:n liittohallitus ja Jääkiekon SM-liiga Oy ovat päässeet sopimukseen liigakarsintojen järjestämisestä vuonna 2009. Osapuolet aloittavat liiganousun ehdoista ja tarkentavat kriteereitä myöhemmin.

Ensi keväänä minkäänlaisia liigakarsintoja ei pelata. Tämä ratkaisu antaa Mestis-seuroille lisäaikaa rakentaa kohti liigakelpoista taloudenpitoa. Nousun ehdot ovat tässä vaiheessa täysin auki, mutta selvää on, että kevyin perustein Mestis-seura ei pääse liigakarsintoihin osallistumaan.

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorisen mukaan karsintoihin pääsylle aiotaan asettaa jonkinlainen kynnysmaksu. Näin ollen nousukelpoisuudesta päätetään sitovasti ennen karsintoja eikä niiden jälkeen.

− Osakeyhtiössä [Jääkiekon SM-liiga Oy] on tiettyjä taloudellisia etuja, joita ei pääse kuka tahansa nauttimaan. Urheilussa on pärjättävä ensin omilla avuillaan. Pitää kuitenkin keskustella myös siitä, millaisia palkintorahoja Mestiksessä jatkossa jaetaan, Vuorinen sanoo.

Vuorinen tyrmää epäilyt siitä, ettei SM-liiga olisi valmis erottamaan osakkaitaan eli mitään nykyisistä liigaseuroista.

− Kyllä me olemme nyt niin päättäneet, että tällainen mahdollisuus on olemassa.

Näennäisesti liigakarsinnat palasivat suomalaiseen huippujääkiekkoon tänä keväänä, mutta useat piirit tuomitsivat karsintapelit silmänlumeeksi, jossa ei todellista panosta ollut. Vuorinenkin myöntää, että konsepti oli kehno.

− Se oli väliaikaisratkaisu, joka jäi torsoksi. Systeemi oli luotu jo paljon aiemmin, joten sen mukaan piti pelata.

Tuoreella ratkaisullaan SM-liiga painottaa lukinneensa nyt ainakin muutamaksi vuodeksi joukkuemäärän neljääntoista. Vuorisen mukaan keskustelut joukkuemäärän supistamisesta ovat olleet viime aikoina rauhallisia ja epämuodollisia, joten muutosta ei liene hetkeen luvassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle