Liigaan uusi lohkojako ja paluu yhteen päätuomariin

LIIGA / Uutinen
SM-Liigan hallitus päätti 28.11 pidetyssä kokouksessaan ensi kautta koskevia asioita. Liigassa muutetaan hieman välisarjojen lohkojakoja sekä palataan vanhaan, tuttuun ja turvalliseen yhden päätuomarin järjestelmään. Myös liiga siirtyy NHL:sta tuttuun paras seitsemästä -järjestelmään, tosin vain pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Uudet lohkojaot Liigassa kaudella 2002-2003 menevät seuraavasti:HPK, Pelicans, Tappara, Ilves

Blues, Jokerit, HIFK, TPS

Lukko, Ässät, JYP, Kärpät, SaiPa

Uusi lohkojako menee siis tyyliin "Hämeen lohko", "Lipunmyyntilohko" sekä "Kaikki muut roskat".
Kukaan ei enää voi sanoa, että nämä lohkot olisivat jollakin tapaa maantieteellisesti sidonnaisia. Hämäläisjoukkueista koostuva lohko on ainut sellainen. Pääkaupunkiseudun joukkueet ja TPS on vanhaan tapaan teennäisesti kasattu lohko, jossa odotetaan suuria yleisömääriä. Viiden joukkueen lohko, jonne hankalasti sijoitettavat ja suurta yleisöä ehkä vieroksuttavat joukkueet on sijoitettu, on maantieteellisesti niin hajanainen, että paikallispelien tuntua tullee vain Ässien ja Lukon kohtaamisissa.

SM-Liiga päätti myöskin siirtyä takaisin yhden päätuomarin systeemiin. Asiaa on puitu jo pidemmän aikaa kabineteissa ja nyt se on virallisesti päätetty. Aika näyttää minkä verran Liiga sitten supistaa päätuomaririnkiään. Liipaisimella on varmaankin useampi tuomari, joiden nimiä ei tässä vaiheessa kannata antaa julkisuuteen.

Tällä kaudella liigan päätuomariringistä ovat poistuneet jo Pekka Haajanen ja Ilkka Nurmi, kumpikin omista syistään. Tilalle on nostettu Marko Virolainen Lappeenrannasta. Virolainen tuomitsee ensimmäisen liigapelinsä päätuomarina tämän viikon perjantaina Länsiauto-Areenalla Marko Lepauksen parina.

» Lähetä palautetta toimitukselle