TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

LIIGA / Uutinen
Liiga-SaiPa Oy:tä vuodesta 2006 saakka vetänyt Sami Koikkalainen jää pois tehtävästään elokuun puolivälissä. Hänen seuraajakseen tulee seuran entinen pelaaja Riku Kallioniemi, joka aloittaa uudessa toimessaan elokuun alussa.

Sami Koikkalainen tuli SaiPan palkkalistoille vuonna 2001 markkinointipäälliköksi. Keväällä 2006 hänet nimitettiin seuran toimitusjohtajaksi. Toimitusjohtajana hän ehti siis toimia reilut viisi vuotta.

– Päätöksen tein tuossa kevään mittaan ja siihen ei liity mitään dramatiikkaa. Työn ja harrastuksen yhdistäminen on antanut paljon, mutta myös vaatinut todella paljon. Kymmenen vuotta on menty työn varassa ja nyt on aika ottaa enemmän aikaa itselleni ja perheelle, Koikkalainen taustoittaa lähtöään.


Sami Koikkalainen väistyy.

Päättynyt kausi oli SaiPalle loukkaantumissuman ja heikon menestyksen tahdittama.

– Se oli raskas sekä henkisesti että seuralle taloudellisesti. Töitä tehtiin todella paljon, mutta kurssi ei kääntynyt. Päättynyt kausi ei kuitenkaan ollut päällimmäinen syy ratkaisulleni, vaan piste iin päälle. Luopuminen pitää osata tehdä ajoissa. Tämä työ on niin kuluttavaa ja hektistä. Uskon kuitenkin että tämä on hyvä koko organisaationkin kannalta, Koikkalainen kertoi.

Koikkalaisen seuraajaksi on nimitetty Riku Kallioniemi, 40. Hän aloittaa työnsä elokuun alussa. Kallioniemi on urallaan pelannut 308 liigaottelua SaiPan ja Rauman Lukon paidassa. Hän lopetti pelaajauransa keväällä 2002 ja on sen jälkeen ollut mukana liike-elämän eri aloilla, IT-alasta sisällöntuotantoon.

Kallioniemi tiedostaa tulevan pestinsä haasteet, mutta ei millään lailla pelkää niitä.

– Homma ei ole helpoimmasta päästä, mutta en ole koskaan halunnutkaan helppoihin hommiin. Olen tosi innoissani. Ennen kaikkea tehtäväni on saada bisnestaustaa vakautettua, nostettua ja kehitettyä edelleen. Minulla on vakaa usko siihen, että vaikka viime kaudelle ei saatu mitä tilattiin, edessä voi olla hyvä tulevaisuus. Yksittäisiä taikatemppuja ei kuitenkaan ole.

Kallioniemellä on selkeä näkemys siitä, millaista kilpailu maan kovimmassa palloilusarjassa on.

– Kilpaurheilussa ajatus pitää olla selkeä ja töitä pitää tehdä niin, että ollaan korkealla. Ei niin että ei olla liian alhaalla, vaan niin että ollaan mahdollisimman ylhäällä. SaiPa on sellainen seura, että jos ollaan takamatkalla jossakin, asioita pitää tehdä paremmin ja uskaltaa tehdä eri lailla.

Kun Kallioniemelle tarjottiin mahdollisuutta lähteä uusiin haasteisiin Liiga-SaiPaan, hänellä ei kauan kestänyt innostua aiheesta.

– Tein päätöksen aika nopealla aikatalulla, ei tässä kauan ihmetelty. Kun mahdollisuus tuli esiin, tehtävän haasteet ymmärtäen, näen aivan sairaan kiinnostavana hommana lähteä kokeilemaan miten liike-elämässä oppimani ja ymmärtämi asiat kehittäisivät SaiPan kaltaista seuraa. Taustalla on se, että bisneksen kehittämistä ja myynnin kasvattamista on tullut pohdittua, "mies ja läppäri"-firmasta lähtien aina pörssiyhtiöön saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle