Liiga jakoi runkosarjapalkinnot

LIIGA / Uutinen
Hirschovits palkittiin sekä tilastojen että äänestyksen perusteella.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Liiga jakoi runkosarjan perusteella jaettavat palkintonsa keskiviikkona.

Pelaajille jaettavista viidestä palkinnoista neljä perustui tilastoihin ja yksi jääkiekkotoimittajien äänestykseen. Arvokkaimman kunnian sai Bluesin kapteeni Kim Hirschovits, joka palkittiin runkosarjan parhaan pelaajan Lasse Oksanen -palkinnolla.

Hirschovits oli äänestyksessä ylivoimainen, sillä hän sai 102 toimittajan äänestyksessä 65 ykkössijaa. Kaikkiaan Hirschovits mahtui 91 listalla kolmen parhaan joukkoon. Hirschovitsin kokonaispistemäärä äänestyksessä oli 243. Toinen ja kolmas sija menivät Tapparan pelaajille, sillä Juha Metsola sai 103 pistettä ja Olli Palola 72.

Hirschovits on ensimmäinen Bluesin pelaaja, joka valittiin runkosarjan parhaaksi pelaajaksi. Hirschovits voitti myös Liigan pistepörssin, joten hänen mukaansa lähti myös Veli-Pekka Ketola -palkinto. Palkinto oli hänelle uran toinen, sillä Hirschovits voitti pistepörssin myös kuusi vuotta sitten pelatessaan HIFK:ssa.

Liigan maalipörssin voitto ja Aarne Honkavaara -palkinto meni toisen kerran peräkkäin Olli Palolalle, joka osui tolppien väliin 29 kertaa. Viime kaudella maalimäärä oli kahden osuman verran pienempi. Matti Keinonen -palkinnon runkosarjan tehopelaajana sai JYPin Markus Hännikäinen, jonka saldo oli +22.

Kultaista kypärää piti useimmin päässään Ässien Mika Niemi, kaikkiaan 58 ottelussa. Paras joukkue erikoistilanteissa oli Rauman Lukko, joka sai Hopealuistimen saldolla +24.

» Lähetä palautetta toimitukselle