Lightningin leveys Sabresin turma

Lightning on avannut kauden kahdella voitolla.
Tampa Bay Lightning nousi selkeään voittoon lauantai-iltapäiväottelussaan Buffalo Sabresia vastaan. Lightningin maalit jakautuivat neljälle eri pelaajalle. Florida Panthers jyräsi Philadelphia Flyersin seurahistorian nopeimmin isketyillä neljällä maalilla.

Nuoren NHL-kauden ensimmäisessä iltapäiväottelussa ottivat toisistaan mittaa viime kevään Stanley Cup -finalisti Tampa Bay Lightning ja liigan pohjalta kohti huippua tähyävä Buffalo Sabres.

Tasaisen alun jälkeen ottelun voittajasta ei jäänyt lopulta epäselvyyttä. Vierailijoiden leveämpi materiaali ja kliinisempi viimeistelykyky tuotti Lightningille vieraspisteet 1−4-lukemin.

Avauserä kiekkoiltiin maaleitta ja varsin tasaväkisesti. Kauden avausottelussaan Ottawa Senatorsille taipunut kotijoukkue Sabres voitti erän laukaustilaston ja sai luotua painetta Lightning-kenttäpäätyyn, mutta kovin erikoisia maalipaikkoja se ei saanut. Erän vaarallisimpia maalipaikkoja siunaantuikin vieralijoiden Nikita Kucheroville. Venäläisnuorukaisen laukauksen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kuitenkin Sabres-vahti Chad Johnson pysäytti.

Lightningin kiekonhallinta tuotti lopulta tulosta

Toisessa erässä kiekonhallinta ja ote pelitapahtumista siirtyi selkeämmin vierailijoille. Maalejakin nähtiin. Erik Condra vei ensin vierasjoukkueen johtoon hieman ennen erän puoliväliä. Valtteri Filppulalle merkittiin maaliin syöttöpiste.

Sabresin Nicolas Deslauriers tasoitti viitisen minuuttia myöhemmin sudittuaan irtokiekon ohi Ben Bishopin. Lightning otti kuitenkin johdon uudelleen nimiinsä erän viime minuutilla, kun Kucherov heilutti verkkoa Johnsonin selän takana juuri Sabres-joukkuerangaistuksen umpeuduttua.

Lightning päätti Sabresin pyristelyn lopullisesti kolmannessa erässä, kun vieralijoiden kapteeni Steven Stamkos niittasi lähietäisyydeltä kiekon Sabres-maaliin Ryan Callahanin esityöstä. J.T. Brown kaunisteli loppulukemia vielä erän puolivälin jälkeen.

Lightning-sentteri Filppula saalisti yhden syöttöpisteen ja kellotti viitisentoista minuuttia jääaikaa. Filppulan maanmies kotijoukkueen riveistä, Rasmus Ristolainen, sai puolestaan tänäänkin hyvin vastuuta: turkulainen pelasi joukkueestaan ylivoimaisesti eniten, miltei 27 minuuttia.

Pantterit jyräsi Flyersin iskemällä ennätysnopeudella neljä maalia

Florida Panthersilta kului aikaa 6 minuuttia 46 sekuntia saavuttaa neljän maalin johto kauden avausottelussaan Philadelphia Flyersia vastaan. Maalit olivat nopeimmat neljä osumaa Panthersin historiassa. Edellinen ennätys oli syntynyt 30. lokakuuta 2000 ja kirjattu lukemin 9:35. Tuolloin Panthers lopulta hävisi ottelun New Jersey Devilsille jatkoajalla maalein 6-5. Tällä kertaa neljä nopeaa osumaa olivat alkusoitto Panthersin 7-1-voittoon.

Vincent Trocheck keräsi tehot 1+3 ja iski Panthersille seuran historian nopeimman kauden avausmaalin ajassa 1:23 ensimmäistä erää. Jussi Jokinen laukoi kiekon punaviivan takaa kohti Flyersin maalivahtia Steve Masonia, joka torjui sen suoraan Trocheckin ulottuville. Trocheck kiitti ja livautti kiekon Masonin taakse. Reilut kolme minuuttia myöhemmin ajassa 4:55 Nick Bjugstad iski ylivoimalla 2-0-osuman ja 51 sekuntia myöhemmin ylivoimaosumassa onnistui Reilly Smith.

Jokinen viimeisteli Panthersin ennätyksen, kun Mason antoi kiekon maalin takaa Trocheckille, joka löysi Jokisen aivan vapaana maalilla. Panthersin veteraanihyökkääjä Jaromir Jagr ja Bruinsista täksi kaudeksi hankittu Smith avasivat kautensa kahdella maalilla. Aleksander Barkov merkkautti tililleen syöttöpisteen molemmista Jagrin maaleista.

New Rangers otti kauden kolmannen voittonsa olemalla peräkkäisinä iltoina Columbus Blue Jacketsia parempi. Rangers jatkoi Blue Jacketsia vastaan siitä, mihin edellisessä ottelussa jäi. Edellisessä kohtaamisessa Rangers upotti kolme maalia Blue Jacketsin verkkoon viimeisten kolmen minuutin aikana. Tällä kertaa Rangers iski kolmesti avauserän ensimmäisen kuuden minuutin aikana ja onnistui säilyttämään johtonsa loppuun asti.

Henrik Lundqvistille kertyi ottelussa 37 torjuntaa. Toinen ruotsalainen, tulokashyökkääjä Oscar Lindberg iski ottelun kaksi ensimmäistä maalia reilussa viidessä minuutissa ja ajassa 5:48 Dominic Moore kasvatti Rangersin johdon jo kolmeen maaliin. Derick Brassard ja Derek Stepan lisäsivät Rangersin johdon jo 5-0-lukemiin ennen kuin Ryan Johansen ja Boone Jenner pystyivät päätöserässä kavennusosumiin.

Lindberg on onnistunut maalinteossa Rangersin kaikissa kolmessa pelissä.

Pulkkinen osui kahdesti

Teemu Pulkkinen maalasi Detroit Red Wingsille kaksi tärkeää osumaa, kun Red Wings vei Carolina Hurricanesin kotiluolasta pisteet maalein 4-3. Pulkkinen iski 2-2-tasoitusmaalin kolmannen erän viidennellä minuutilla ja pari minuuttia myöhemmin siirsi joukkueensa 3-2-johtoon.

Ensimmäisessä osumassa Pulkkinen liukui maalille sillä aikaa, kun muut kaivoivat kiekko kulmassa ja kiekko tuli sopivasti miehen ulottuville. Toisessa maalissaan Pulkkinen ohjasi Tomas Tatarin laukauksen sisään.

Red Wingsin maalilla Petr Mrazekilla oli hikinen iltapuhde. Auttaessaan joukkueensa voittoon Mrazek otti tililleen 44 torjuntaa.

Pekka Rinne otti Nashville Predatorsin maalin suulla 31 torjuntaa ja kauden ensimmäisen nollapelinsä, kun Predators peittosi kotonaan Edmonton Oilersin 2-0. Predatorsin maalinteosta vastasivat Craig Smith, joka on tehnyt joukkueensa neljästä maalista kaksi, ja Filip Forsberg.

Oilersin Ryan Nugent-Hopkins näytti kolmannessa erässä tasoittavan ottelun1-1-lukemiin, mutta videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin potkumaalina.

BUFFALO - TAMPA BAY 1-4
BOSTON - MONTREAL 2-4
TORONTO - OTTAWA 4-5 vl.
FLORIDA - PHILADELPHIA 7-1
NY RANGERS - COLUMBUS 5-2
WASHINGTON - NEW JERSEY 5-3
CAROLINA - DETROIT 3-4
NASHVILLE - EDMONTON 2-0