Lightning vei Floridan paikallisväännön, Avalanche voitti jälleen

Denverissä juhlittiin jälleen kerran.
Yhdysvaltain länsirannikolle täydet pisteet, Colorado Avalanche jatkoi vahvaa alkukauttaan. Viiden ottelun NHL-kierros ei tarjonnut montaa suomalaisonnistumista.

Denverissä sarjan kärkipaikkaa miehittävä Colorado Avalanche kohtasi uuden divisioonavastustajansa Winnipeg Jetsin. Kauden vakuuttavasti aloittanut Avalanche oli voittanut ensimmäisestä kymmenestä ottelusta yhdeksän. Nyky-Jets ja Avalanche ovat kohdanneet ennen tätä iltaa kahdesti toissakaudella ja tuolloin Jets vei molemmat kohtaamiset selvästi itselleen.

Ottelun avauserä oli tasaista vääntöä. Matt Duchene vei Avalanchen johtoon ennen erän puoltaväliä. Duchene pääsi laittamaan kiekon tyhjään Jets-maaliin Steve Downien laukauksen jälkitilanteesta. Bryan Little toi Jetsin tasoihin lauottuaan laidasta kimmoneen kiekon ohi Avalanche-maalia vartioineen Semjon Varlamovin.

Jets siirtyi ottelun puolivälin kohdalla ensi kertaa johtoon ylivoimalla. Edellisestä maalista vastannut Little jätti taakse ja Blake Wheeler lämäsi kiekon maaliin. Enempää maaleja toisessa erässä ei nähty muutamasta huippupaikasta huolimatta. Heti maalin jälkeen Matt Halischuk kilautti Avalanche-maalin pystyrautaa ja erän lopulla P.A. Parenteau suti vielä kiekon ohi lähes tyhjästä Jets-maalista.

Kolmannen erän alussa Jetsin Al Montoya piti joukkuettaan yksin pystyssä, mutta lopulta joutui hänkin taipumaan, kun Jan Hejda pääsi tälläämään hyvästä sektorista pelin tasoihin. Hyvin erässä pelannut Montoya antautui vielä erässä toistamiseenkin, kun Paul Stastny vei Avalanchen johtoon Gabriel Landeskogin loistosyötöstä. Jets haki vielä vimmatusti tasoitusta, mutta Avalanchen puolustus ja sen viimeisenä lukkona toiminut Varlamov vesittivät Jets-hyökkäykset kerta toisensa jälkeen.

Ottelun ykköstähdeksi valittiin kotijoukkueen avausmaalin iskenyt Duchene, jolle maali oli jo kauden yhdeksäs. Voitto oli Avalanchelle kymmenes kaudella ja joukkue jatkaa sarjan piikkipaikalla. Jets on yhä divisioonan kuudentena.

Floridalaisten kohtaaminen pitkän kaavan kautta

Florida Panthers ja Tampa Bay Lightning kohtasivat toistamiseen alkaneella kaudella. Ensimmäisen kohtaamisen vei nimiinsä Lightning, joka murskasi silloin vieraansa numeroin 7-2.

Nytkin Lightning sai vahvan lähdön, kun Martin St. Louis ja Steven Stamkos veivät vierasjoukkueen kahden maalin johtoon alle viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Panthers kuitenkin sai kavennettua Shawn Matthiasin toimesta vielä avauserän aikana. Toisessa erässä Radko Gudas lisäsi ylivoimalla Boltsin johdon takaisin kahteen maaliin.

Kolmannessa erässä Panthers nousi tasoihin. Ensin Nick Bjugstad ohjasi kavennuksen ja sitten Brad Boyes viimeisteli tasoituksen kiekonriiston päätteeksi. Maalittoman jatkoajan jälkeen siirryttiin rangaistuslaukauskilpailuun, jossa Valtteri Filppula ja Stamkos johdattivat Lightningin voittoon. Panthersin maalista vastasi Boyes, Alexander Barkov epäonnistui omassa yrityksessään.

Myös kalifornialaiset voittoihin

Los Angeles Kings paranteli asemiaan voittamalla Edmonton Oilersin. Vähämaalinen ja hyvin rikkonainen ottelu päättyi lopulta Kingsin 2-1-voittoon rangaistuslaukauskilpailussa. Oilersin maalilla debytoinut Richard Bachman torjui 47 kertaa, Kingsin Jonathan Quickin selvitessä 17 torjunnalla. Rangaistuslaukauskisan ratkaisevasta maalista vastasi kotijoukkueen Anze Kopitar.

San Jose Sharksin Antti Niemi oli ensi kertaa kaudella luukkuvahdin roolissa, kun Sharks haki vierasvoiton Ottawa Senatorsista. James Sheppard ja Tommy Wingels keräsivät tehot 1+1 mieheen Sharksin 5-2-voitossa. Alex Stalock torjui Sharksin maalilla 38 kertaa.

Anaheim Ducks kaatoi vieraskentällä Columbus Blue Jacketsin maalein 4-3. Vierailijoiden Saku Koivu jätti pelin kesken toisen erän lopulla, kun Brandon Dubinsky taklasi suomalaista kovaa. Dubinsky sai tilanteesta suihkukomennoksen. Teemu Selänne keräsi kierroksen ainoan suomalaistehopisteen syötettyään kolmannen erän alussa Ducksin kolmannen maalin.

OTTAWA - SAN JOSE 2-5
FLORIDA - TAMPA BAY 3-4 vl.
COLUMBUS - ANAHEIM 3-4
COLORADO - WINNIPEG 3-2
LOS ANGELES - EDMONTON 2-1 vl.