Lightning meni jatkoon, Canucks-Blues-sarja seitsemänteen peliin

Viime yönä NHL:ssä St. Louis Bluesilla oli mahdollisuus katkaista Canucks-sarja voitolla kotihallissa Savvis Centerissä. Tampa Bay Lightning eteni toiselle kierrokselle pudotuspeleissä jatkoaikavoitolla Washington Capitalsista. Lightning voitti sarjan voitoin 4-2.

Ottelu eteni maalittomana aina toisen erän loppuun, kunnes Capitalsin Peter Bondra iski isännät johtoon. Kolmannessa erässä Lightningin veteraanihyökkääjä Dave Andreychuk onnistui tasoittamaan, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä ainoastaan reilut neljä minuuttia. Joukkueet siirtyivät 1-1-numeroissa jatkoajalla.

Jatkoaikaa pelattiin maalittomana kolmannen jatkoerän alkuun saakka, jossa Lightningin pienikokoinen hyökkääjä Martin St. Louis iski voittomaalin ylivoimalla laukomalla kiekon aivan yläkulmaan ohi Capsin maalilla pelanneen Olaf Kölzigin.

Tampan maalivahti Nikolai Khabibulin torjui ottelussa 60 kertaa. Tämä on myös ensimmäinen kerta Khabibulinin uralla, kun hän selviytyy toiselle kierrokselle. Khabibulin on aiemmin pelannut neljä kertaa pudotuspeleissä, mutta hävinnyt joka kerta ensimmäisellä kierroksella. Capsin Kölzigilla oli vähemmän töitä, 44 torjuntaa.

Tampa Bay Lightning selviytyi ensimmäisen kerran seuran 11-vuotisen historian aikana toiselle kierrokselle NHL:n pudotuspeleissä. Tämä oli toinen kerta, kun Tampa on selviytynyt playoffeihin. Vuonna 1996 Lightning hävisi avauskierroksella Philadelphia Flyersille voitoin 4-2.

Tampa Bay kohtaa toisella kierroksella New Jersey Devilsin.

Canucks voitti Bluesin Missourissa

Kun St. Louis Blues voitti Canucksin kolmannen kerran ja siirtyi otteluvoitoissa 3-1-johtoon, niin moni ei uskonut Canucksin enää selviävän. Nyt sarja on kuitenkin tasan 3-3.

Canucks-kapteeni Markus Näslund avasi ottelun maalitilin avauserän alkuminuuteilla hieman onnekkaasti. Näslund laukoi kiekon Bluesin maalilla pelanneen Chris Osgoodin jalkojen välistä, mutta se lipui ohi maalin. Näslund kuitenkin ehti kiekkoon ensiksi käsiksi ja sai kiekon Blues-pakki Alexander Khavanovin luistimen kautta maaliin.

Hetken kuluttua Canucksin ruotsalaispuolustaja Mattias Öhlund juhli jo 2-0-johtomaalia. Videokuvasta kuitenkin näkyi selvästi Öhlundin laukauksen menneen tolpasta tolppaan, mutta ei koskaan maalin sisälle.

Bluesin Doug Weight tasoitti pelin 1-1-lukemiin erän puolivälissä, mutta neljä minuuttia myöhemmin Öhlund iski oikeasti maalin Näslundin syötöstä ja Canucksin 2-1-johdossa joukkueet lähtivät erätauolle. Toisessa erässä Canucks näytti ratkaisevan voittonsa, kun ensin Henrik Sedin ja sitten Ed Jovanovski iskivät ylivoimalla Canucksin 4-1-johtoon. Näslund sai illan kolmannen tehopisteensä syöttäessään Jovanovskin maalin.

Kolmannessa erässä Blues iski samalla mitalla takaisin. Eric Boguniecki kavensi Weightin syötöstä ylivoimalla tilanteeksi 4-2, kun erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Nelisen minuuttia myöhemmin Weight ampui itse Bluesin maalin päähän, mutta siihen kotijoukkueen takaa-ajo päättyi.

Bluesin maalivahti Chris Osgood torjui ottelussa 22 kertaa ja Canucks-vahti Dan Cloutier pelasti joukkueensa 29 kertaa.

Canucksin Sami Salo pelasi ottelussa hieman yli 20 minuuttia ja Jarkko Ruutu oli jäällä kolmisentoista minuuttia.

Ratkaiseva 7. ottelu pelataan tiistaina Vancouverissa.