Lightning-hyökkääjä J.T. Brown osoitti mieltään kansallislaulun aikana - “Halusin tehdä jotain osoittaakseni tukeni”

NHL / Uutinen
J.T. Brown on pelannut koko NHL-uransa Tampa Bay Lightningissa.
Kuva © Getty Images
Tampa Bay Lighting -hyökkääjä J.T. Brownista tuli lauantaina ensimmäinen NHL-pelaaja, joka osoitti mieltään kansallislaulun aikana. Brown nosti nyrkkinsä ilmaan kansallislaulun aikana ottelussa paikallisvastustaja Florida Panthersia vastaan.

Brown on yksi 27 tummaihoisesta NHL-pelaajasta. 27-vuotias Brown on pelannut koko NHL-uransa Lightning-paidassa. Tähän mennessä parhaalla kaudellaan (2014-2015) Brown iski kahdeksan maalia ja keräsi 14 syöttöpistettä. Mies kommentoi itse protestia varsin lyhyesti.

− Halusin tehdä jotain osoittaakseni tukeni. Tässä maassa on tällä hetkellä ongelmia, joista meidän pitää pystyä keskustella. Tiedän, että tästä seuraa negatiivisia kommentteja mutta omasta mielestä tein oikein päätöksen.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Brown osoitti mieltään jäällä. Mies nosti nyrkkinsä ilmaan kansallislaulun aikana myös yhdessä Lightningin harjoitusottelussa.

NFL-tähti Colin Kaepernickin viime syksynä käynnistämä protestiaalto on nyt saavuttanut myös NHL:n. Liigan pelaajayhdistys antoi viime viikolla tiedotteen, jossa se korosti pelaajien oikeuttaa osoittaa mieltään valitsemalla tavallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle