Lemairelle pitkä jatkosopimus

NHL / Uutinen
Minnesota Wild on tehnyt monivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Jacques Lemairen kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityskohtia ei ole julkaistu.

Kun Minnesota Wild vuonna 2000 liittyi NHL:ään, sen päävalmentajaksi tuli Jacques Lemaire. Nyt kuudennen kautensa seuran päävalmentjana aloittanut Lemaire jatkaa seurassa vielä hamaan tulevaisuuteen asti.

- Jack on oikea ihminen tähän tehtävään. Oli silloin kun hänet palkattiin ja on sitä edelleen, seuran toimitusjohtaja ja presidentti Doug Risebrough sanoi seuran tiedotteessa.

Vastikään 61 vuotta täyttänyt Lemaire on valmentanut NHL:ssä vuodesta 1985 Montrealia, New Jerseytä ja Minnesotaa yhteensä kahdentoista kauden ajan. Parhaimmat hetket ajoittuivat edellisen työsulun jälkeiseen aikaan, kun Lemaire johdatti New Jerseyn seuran ensimmäiseen Stanley Cupiin tynkäkaudella 1994-1995.

Vaikka Minnesota viime kaudella jäi pudotuspelien ulkopuolelle oltuaan divisioonansa viimeinen, Lemairen näytöt ovat kovat. Seitsemän kertaa hän on vienyt joukkueensa pudotuspeleihin ja Lemaire on yksi harvoista valmentajista, joilla on pudotuspeleistä enemmän voittoja kuin tappioita (55-44).

Pelaajaurallaan 12 kautta Montreal Canadiensissa pelannut Lemairesta tuli aiemmin Wild-pestinsä aikana ensimmäinen henkilö, jolla on yli sata pudotuspeliottelua sekä valmentajana (101) että pelaajana (145).

» Lähetä palautetta toimitukselle