LeKin miehistöön kaksi tärkeää jatkajaa

MESTIS / Uutinen
Lempäälän Kisan Mestis-joukkue solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta, kun Jarno Virkki sekä Lassi Mattila jatkavat joukkueen väreissä. Lisäksi LeKi ilmoitti kokeilevansa 20-vuotiasta unkarilaista Gergö Nagya.

Kauteen 2010–2011 valmistautuva Lempäälän Kisa täydensi takalinjojaan, kun Jarno Virkki raapusti nimensä kahden vuoden jatkosopimukseen. 26-vuotias puolustaja oli menneellä kaudella LeKin tehopörssin kärkimies +28 lukemallaan ja pyöräytti siinä sivussa 33 ottelussa tehot 2+7. Pudotuspeleissä saldoksi muodostui kolme syöttöpistettä.

– Virkin jatko on tottakai iso asia joukkueen rakentamisessa. Lisäksi olen erittäin iloinen, että Jarno haluaa sitoutua Kisaan useammaksi kaudeksi, sillä hänen kohdallaan tiedämme tarkkaan mitä pelillisesti saadaan, LeKin manageri Tuukka Suoniemi kommentoi.

Toinen tärkeä jatkaja on LeKin oma kasvatti, keskushyökkääjä Lassi Mattila. 22-vuotiaan Mattilan mennyt kausi oli rikkonainen, sillä syyskaudella sattunut silmävamma piti keskushyökkääjän sivussa pidemmän aikaa. Runkosarjan 28 ottelussa syntyi mukavat tehot 8+11=19 ja pudotuspeleissä pistetili karttui neljällä syöttöpisteellä.

– Lassi on meidän kärki keskushyökkääjiämme ja odotukset tulevalle kaudelle kovat. Edellinen kausi oli hieman rikkonainen, mutta nyt toivomme hänelle ehyttä kautta ja läpimurtoa Mestiksen keskushyökkääjien eliittiin, Suoniemi kertoo.

Jatkosopimusten lisäksi Kisa kokeilee unkarilaista 21-vuotiasta Gergö Nagya. Isokokoinen Nagy (191cm, 92kg) on pelannut Székesfehérvárin joukkueessa niin kotimaansa, kuin Itävallankin pääsarjaa. Itävallan pääsarjassa syntyi edellisellä kaudella tehot 5+10=15 54 ottelussa. Lisäksi tilille kertyi 6 pudotuspeliottelua kotimaansa Unkarin pääsarjassa, jotka tuottivat tehot 2+4=6 sekä Unkarin mestaruuden. Näiden lisäksi nuorukaisella on tilillään kahdet miesten I divisioonan MM-kisat Unkarin paidassa.

– Joukkueemme kaipaa syvyyttä keskushyökkääjistöön, johon toivomme Gergön tuovan ratkaisuja. Fyysisesti isokokoisena pelaajana hänellä on hyvät mahdollisuudet onnistua Mestiksessä. Odotukset ovat kovat, Suoniemi kommentoi.

LeKin joukkueesta hakevat pelipaikkaa koeajalla lisäksi myös hyökkääjät Markus Jokinen (KOOVEE), Olli Kalliosaari (Raahe-K) sekä Sami Holappa (Ilves A) ja puolustajat Veli-Matti Talonen (KOOVEE) sekä Joonas Salmi (Tappara A).

Nyt julkaistut sopimukset mukaan lukien Kisalla on koossa 14 pelaajasopimusta kaudelle 2010–2011.

» Lähetä palautetta toimitukselle