TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

LeKille tukku pelaajasopimuksia

MESTIS / Uutinen
Erinomaisen tulokaskauden Mestiksessä pelannut Lempäälän Kisa julkisti kerralla joukkueen tulevan kauden runkomiehistön. 15 tuoreesta sopimuspelaajasta yhdeksän esiintyi LeKi-nutussa edelliskaudella. Uusina niminä joukkueeseen siirtyvät maalivahdit Aku Limnell ja Mikko Pätsi, puolustajat Raine Hartus ja Patrik Lehti sekä hyökkääjät Antti Kangasniemi ja Henri Sandvik.

LeKin Mestis-miehistö kaudelle 2008-09 alkaa hahmottua, kun edelliskauden runkomiehistöstä jatkosopimuksen allekirjoittivat puolustajat Tuukka Suoniemi, Juha Leimu, Anssi Ranta sekä Juha Keinänen. Uusina miehinä joukkueeseen siirtyvät Raine Hartus SaPKosta sekä Patrik Lehti Bluesin A-junioreista. Pirkanmaalaislähtöinen Hartus on tunnettu Mestiksessä fyysisenä peruspuolustajana, Patrik Lehdeltä taas odotetaan vahvaa yleispelaamista.

Hyökkäyspäässä jatkaa edellisen kauden runkomiehistä Miikka Kuusela, Jose Nippala, Tommi Välimaa, Jaakko Kolari sekä Teppo Tieranta. Lisäksi Ilveksen A-junioreista LeKiin siirtyy Henri Sandvik, joka kävi ennen LeKi-pestiään antamassa näyttöjä SaiPalle.

Merkittävin tulokas hyökkäyspäähän on kaksi edellistä kautta Kajaanin Hokissa pelannut keskushyökkääjä Antti Kangasniemi. Menneellä kaudella joukkueensa sisäisen pistepörssin kolmanneksi sijoittunut Kangasniemi on valmis vastaamaan seuran häneen asettamiin odotuksiin.

– LeKiin tulo on uusi haaste. Kaksi kautta meni Kajaanissa hienosti, nyt on aika hakea uusia tuulia. Tavoite on olla joukkueessa ratkaisupelaaja ja pelata niin, että olen ykkös-kakkosketjun pelaaja jatkuvasti. Pelillisesti tulevaisuuden tavoitteet ovat SM-liigassa, Kangasniemi myöntää avoimesti.

Kisan keskushyökkääjätilanne näyttää valoisalta, sillä edellisen kauden ykkössentteri Lassi Mattilan pelaaminen LeKin riveissä on edelleen mahdollista. Ilvekseen sopimuksen tehnyt Mattila pelaa LeKin riveissä, jos Ilveksen edustusmiehistössä ei aukene sopivaa roolia.

Maalivahtiosasto menee Lempäälässä kokonaan uusiksi. Aku Limnell palaa Mestikseen kahden Norjassa vietetyn kauden jälkeen. Mestiksessä Vaasan Sportia sekä Kiekko-Vantaata edustanut 23-vuotias Limnell on maalivahtikaksikon kokenut osapuoli, sillä kirittäjäksi siirtyy Ilveksen A-junioreissa aiemmin esiintynyt Mikko Pätsi.

– Olen todella tyytyväinen, että saatiin muutama tärkeä jatkosopimus tehtyä viimekauden runkopelaajien kanssa. Se oli ensisijainen lähtökohta, kun joukkuetta alettiin kokoamaan. Lisäksi neuvotteluita käydään edelleen muutaman edellisen kauden avainpelaajan kanssa, niistä tiedotetaan heti kun aihetta on, LeKin manageri Vesa Papinsaari kertoo.

LeKiin on odotettavissa omien sopimuspelaajien lisäksi 4-6 pelaajaa yhteistyöseuroista Ilveksestä sekä Tapparasta. Myös laajaan pelaajarinkiin panostava HPK on ilmaissut kiinnostuksensa lähettää 1-2 pelaajaa hakemaan pelituntumaa Mestiksestä. Päävalmentaja Sami Hirvonen on innoissaan tulevan kauden haasteista.

– Pelaajarunko näyttää todella hyvältä. Tarkoitus on ottaa rinkiin liigayhteistyöseuroilta eteenpäinpyrkiviä ja näytönhaluisia nuoria. Mitä useampi heistä pääsee pelaamaan liigaa vaikka kesken kauden, sitä parempi. Se on vain merkki siitä, että silloin LeKissä ollaan onnistuttu tavoitteessa toimia pelaajien ponnahduslautana isompiin sarjoihin, Hirvonen kertoo.

Hirvonen ei peittele tyytyväisyyttään uusiin hankintoihin.

– Tunnen Kangasniemen jo aiemmilta vuosilta. Tiedän, että molemmat paikalliset liigaseurat seuraavat mielenkiinnolla Kangasniemen otteita. Maalivahtiosasto vaikuttaa myös hyvältä, Limnellistä olen kuullut pelkkää hyvää, kun kyselin hänestä hieman taustoja aiemmista joukkueista. Pätsin Mikko on Akulle hyvä kirittäjä ja taistelee varmasti kynsin ja hampain pelipaikasta Mestikseen, Hirvonen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle