BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

LeKi saa viikonlopuksi uusvanhoja vahvistuksia

MESTIS / Uutinen
Talousvaikeuksissa taisteleva Lempäälän Kisa saa kokoonpanoonsa neljä ”uutta” lainamiestä viikonlopun kotiotteluun Kiekko-Laseria vastaan sekä vierasotteluun KooKoota vastaan. Ilveksen Matias Sointu sekä Tapparan hyökkääjät Jan-Mikael Järvinen, Jarkko Pyymäki ja puolustaja Jussi Halme vahvistavat sinimustia näissä kahdessa ottelussa.

Maanantaina julkisuuteen talousongelmistaan tullut Lempäälän Kisa satsaa illan Kiekko-Laser–otteluun suurin panoksin, yleisö on herätettävä katsomoihin. Joukkue saakin otteluun neljä liigalainaa Tampereen seuroista, kun Ilveksen Matias Sointu sekä Tapparan hyökkääjät Jan-Mikael Järvinen, Jarkko Pyymäki ja puolustaja Jussi Halme vahvistavat sinimustia viikonlopun otteluissa.

– On hienoa, että Tampereen liigaseurat tuovat näin kortensa kekoon ja lähettivät meille LeKille tuttuja ja kiinnostavia nimiä. Miehet putosivat joukkueidensa kokoonpanosta vasta eilen, kertoo LeKin manageri Tuukka Suoniemi.


Jarkko Pyymäki palaa Kisan univormuun.
Teemu Eirtovaara - teemu.eirtovaara@gmail.com

Ilveksen nuori hyökkääjä Sointu on pelannut tällä kaudella tupsukorvissa 25 ottelua tehoin 1+5=6. Pirteä voimahyökkääjä pelasi viime kaudella LeKin paidassa peräti kuusi ottelua ja kirjautti niissä itselleen maalin sekä kolme syöttöä. Sointua muistellaankin LeKissä hyvällä syystä.

– Sointu on aiemmin täällä pelatessaan ollut hyvällä asenteella liikenteessä ja ajanut vahvuuksiensa mukaisesti maalille, kehuu Suoniemikin hyökkääjää.

Tapparan taitava keskushyökkääjä Jan-Mikael Järvinen on lempääläisille erittäin mielenkiintoinen nimi. Pienikokoinen taituri oli kesällä 2008–2009 LeKin ringissä try-out-pelaajana ja pelasikin yhden ottelun Mestiksessä LeKin paidassa.

Järvinen teki kuitenkin todellisen läpimurtonsa viime kaudella SaPKossa. Pässipaidassa hän voitti koko Mestiksen pistepörssin ja kahmi rutkasti palkintoja ollen mm. Mestiksen Vuoden pelaaja.

Kuluvalle kaudelle sopimuksen Tapparaan saanut Järvinen käväisikin pari viikkoa sitten LeKin harjoituksissa, muttei lopulta pukenut yhteenkään sinimustien otteluun. Järvinen on kirjauttanut 20 pelaamaansa liigapeliin neljä syöttöä kirvesrinnoissa.

– Jos ajatellaan meidän ylivoimapeliämme, Järvinen tuo siihen valtavan lisän, kommentoi Suoniemi Järvisen vaikutusta LeKin akilleen kantapäähän.

Tapparassa tälle kaudelle pienelle vastuulle jäänyt Halme hakee kadonnutta itseluottamustaan takaisin Lempäälästä entisen joukkuekaverinsa Atte Pentikäisen rinnalta. Halme on nelikosta ainoa, joka ei ole aiemmin pelannut LeKissä.

Puolustaja on pelannut kirvespaidassa tällä kaudella 15 ottelua ”kiikaritehoin”. Hänet kuitenkin tunnetaan aiemmilta kausiltaan vastuullisena yleispuolustajana, jolla on potentiaalia myös kiekolliseen peliin. Tapparan oma kasvatti on pelannut Mestistä aiemmin muun muassa KooKoossa ja Sportissa.

Kaikista tutuin lainamies lempääläisille on kuitenkin Lassi Mattilan kenttään tänään laituriksi istutettava Jarkko Pyymäki. Työteliäs Pyymäki pelasi koko viime kauden Lempäälässä ja aloitti myös kuluvan kauden sinimustissa, mutta siirtyi Risto Dufvan alaisuuteen taannoin. Hyökkääjä kuitenkin on ehtinyt pelata Tappara-pestinsäkin jälkeen Lempäälässä ja kuuluu näin ikään kuin kalustoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle