LeKi avasi kymmenellä sopimuksella, myös valmennusryhmä täydentyi

MESTIS / Uutinen
Kapteeni käskee edelleen Lempäälässä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Viime kauden kapteeni Toni Niemi jatkaa Kisan riveissä tulevalla kaudella. Myös uusia kasvoja nähdään Lempäälässä.

Lempäälän Kisa on tehnyt ensimmäiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2014-15. Tuttuja nimiä ovat puolustajat Toni Niemi ja Petteri Friman sekä hyökkääjät Antti Hildén, Sami Laakso, Matias Simontaival ja Olli Henriksson. Uusia nimiä ovat puolustaja Joonas Liimatainen sekä nuoret hyökkääjät Valtteri Järviluoma, Jonatan Tanus ja Aleksi Luhtalampi.

Viime kaudella Toni Niemi, 29, toimi LeKin kapteenina ja aloittaa kolmannen kautensa Lempäälässä. Petteri Friman, 26, teki viime kaudella läpimurtonsa Mestiksessä nousten yhdeksi Kisan avainpuolustajista. Pieni, mutta pippurinen Friman ilmentää jatkuvuutta aloittaen seitsemännen kautensa mäyräpaidassa. Puolustuksen kolmas lenkki Joonas Liimatainen, 22, ehti tehdä jo viime kaudeksi sopimuksen LeKiin, mutta siirtyi ennen ensimmäistäkään peliä Kazakstanin. Sen lisäksi viime kausi sujui myös Nokia Pyryssä ja Englannin liigan Cardiff Devilsissä. Tappara-kasvatilla on liigapelejä vyöllään 37 kappaletta.

Hyökkääjistä Antti Hildén, 33, on kaiken kokenut konkari. Viime kaudella avainhyökkääjiin kuulunut laituri iski tehot 10+18=28. Sami Laakso, 22, on Kisan oma kasvatti ja kotiyleisön suursuosikki. Nelosketjun raataja kohosi debyyttikaudellaan joukkueen kapteenistoon. Laitahyökkääjistä Olli Henriksson, 23, kuului viime kaudella kärkiketjuihin ja Matias Simontaival, 21, pelasi ensimmäisen kautensa miesten sarjoissa.

− Antti (Hildén) ja Toni (Niemi) edustavat johtajuutta ja jatkuvuutta kokoonpanossa. Nämä kaverit halusin ilman muuta sakkiin ensimmäisten joukossa, tuumii LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi.

Jonatan Tanus, 19, on 1995 syntynyt lupaus, joka pelasi viime kauden Kanadan junioriliiga OHL:ssa Peterboroughissa. Tappara-kasvatti keräsi 55 otteluun 35 tehopistettä. Tanus on ollut vakiokasvo poikamaajoukkueissa. 20-vuotias Aleksi Luhtalampi pelasi viime kauden myös rapakon takana, USA:n junioriliiga NAHL:ssa. Valtteri Järviluomalla, 21, on kokemusta Ilveksen liigajoukkueesta yhdeksän pelin verran, viime kausi sujui pääosin junioreiden SM-liigassa.

− Järviluoma, Luhtalampi ja Tanus ovat suurlupauksia, joiden tavoitteet jääkiekossa ovat korkella. Mikä tärkeintä, he kaikki halusivat itse tulla tänne, Juujärvi taustoittaa nuoriso-osastoaan.

Valmennuspuolelle LeKi kiinnitti Juha Juujärven avuksi Miikka Kuuselan, Jukka Kerisalmen ja maalivahtivalmentaja Pekka Korhosen. Kuusela ja Korhonen ovat tuttuja miehiä Lempäälässä, Kuusela on ollut sekä apu- että päävalmentajana. Kerisalmi on luonut uraansa Tapparan junioreissa ja Nokian Pyryn Suomi-sarja-joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle