Lehtinen peittosi Ankat, Tampassa salama-alku

Ottelusarjoissaan kaksi ensimmäistä peliä hävinneet Dallas ja Tampa Bay voittivat kumpikin viime yön pelinsä. Anaheimissa Starsin kirkkain tähti oli joukkueen molemmat maalit tehnyt Jere Lehtinen.

Lehtinen aloitti maalinteon vajaan kahden ja puolen minuutin kohdalla. Syöttäjänä osumaan toimivat Rob DiMaio sekä suomalaissentteri Niko Kapanen. Avauserän lopussa Anaheimin Steve Rucchin tasoitti ottelun Darryl Sydorin kuluttaessa jäähypenkkiä.

Ottelun viimeiseksi jäänyt maali syntyi toisen erän alussa jälleen Lehtisen lavasta. Lehtinen iski voittomaalin Derian Hatcherin reboundista ylivoimalla ajassa 23.41. Ducksista jäähyllä istui tuolloin Stanislav Chistov.

Kovasta yrityksestä huolimatta enempää maaleja ei ottelussa nähty. Kumpaakin maalivahtia kohti ammuttiin 32 laukausta, joista Dallasin Marty Turco torjui siis 31 ja ankkavahti J-S Giguere 30.

Dallas sai otteluun jäälle helmikuusta asti sivussa olleen Bill Guerinin. Guerin sai paluuottelussaan peliaikaa varovaisesti, vain vajaat kahdeksan minuuttia.

Tampan alku riitti

Tampa Bay Lightning oli terävänä ottelusarjan ensimmäisessä kotipelissään. Ensimmäisessä erässä Bolts löi taululle lukemat 3-0. Maalintekijöiksi merkittiin Vaclav Prospal, Martin St. Louis sekä Fredrik Modin.

Toisessa erässä osat vaihtuivat ja Devils rynni tasoihin. John Madden ja Grant Marshall iskivät minuutin välein ja viitisen minuuttia ennen erätaukoa Jeff Friesen tasoitti pelin.

Kolmannen erän alussa sankariksi nousi isäntien Dave Andreychuk, joka hyödynsi Devilsin vaihtovirheen. Tuomarit eivät antaneet vaihtaa Colin Whitea kentälle viivyttelyn takia ja vieraille jäi jäälle neljä hyökkääjää.

Yön ottelusarjat kaventuivat kamppailujen jälkeen. Anaheim johtaa Dallasia vastaan nyt 2-1 ja Devils vie sarjaansa Tampaa vastaan samoin lukemin.