Legendaarinen tuomari on poissa - SM-liiga kunnioittaa hiljaisella hetkellä

LIIGA / Uutinen
Karl-Gustav Kaisla on poissa.
Kuva © Juha Rahkonen
Suomen legendaarisimpiin tuomareihin lukeutuva Karl-Gustav Kaisla, 68, on poissa.

68-vuotias Karl-Gustav Kaisla on kuollut. Kunnioitettu tuomari menehtyi perjantaina Helsingissä vaikean sairauden murtamana.

Kaisla oli yksi Suomen tunnetuimmista erotuomareista. Hän tuomitsi SM-sarjassa ja SM-liigassa kaikkiaan 514 ottelua vuosina 1969-1990.

SM-liigan parhaana erotuomarina hänet palkittiin vuosina 1978, 1980 ja 1990. Hänet myös aateloitiin Jääkiekkoleijonaksi numerolla 73 vuonna 1991.

Myös Kaislan kansainvälinen ura oli mittava, sillä hän tuomitsi kolmesti MM-kisoissa, kerran olympialaisissa, sekä Kanada Cupissa vuonna 1987. Kansainvälisen uran huippukohta oli 1980 Lake Placidin olympialaisten mitalisarjan ottelu Yhdysvallat-Neuvostoliitto, sillä Kaisla toimi kyseisen "Miracle On Ice" -ottelun päätuomarina.

Päätuomariuransa jälkeen hän toimi erotuomarikouluttajana ja otteluvalvojana. Hänen aloitteestaan perustettiin myös Suomen jääkiekkoerotuomarien liitto.

SM-liiga kunnioittaa Kaislan poismenoa lauantaina, kun kaikilla viidellä pelipaikkakunnalla pidetään hiljainen hetki erotuomarilegendan muistolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle