Leafsin Ashton kärysi kielletyn aineen käytöstä

NHL / Uutinen
Carter Ashton kärsii pitkän pelikiellon jäätyään kiinni dopingista.
Kuva © Getty Images
Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Carter Ashton on saanut NHL:ltä 20 ottelun pelikiellon suorituskykyä parantavan aineen käytöstä.

Maple Leafs -hyökkääjä Carter Ashtonin antamasta dopingnäytteestä on löytynyt NHL:n kiellettyjen aineiden listalla olevaa klenbuterolia. Liiga rankaisee Ashtonia positiivisesta näytteestä 20 ottelun mittaisella pelikiellolla ja pakollisella lähetteellä NHL:n päihteidenhoito-ohjelmaan.

Pelikiellon langettamisen jälkeen Ashton julkaisi lausunnon, jossa hän kiistää käyttäneensä kiellettyjä aineita urheilullisen suorituskyvyn parantamiseksi. Ashtonin mukaan hänen näytteestään löytyi klenbuterolia, koska hän oli ottanut sitä loppukesällä ja harjoitusleirin alussa kärsimiinsä astmakohtauksiin.

- Sain inhalaattorin eräältä toiselta pelaajalta. En tajunnut tarkistaa, oliko siitä hengittämäni aine kiellettyjen listalla. Ammattilaisurheilijana ymmärrän kuitenkin olevani vastuussa siitä, mitä laitan kehooni, Ashton tuskailee NHL:n pelaajayhdistykselle välittämässään lausunnossa.

Klenbuterolia käytetään lääkeaineena lähinnä eläinlääketieteessä esimerkiksi hevosten astman hoitoon. Klenbuterolilla on kuitenkin myös anabolinen eli lihasmassaa kasvattava vaikutus, minkä vuoksi NHL on määritellyt sen kielletyksi suorituskykyä parantavaksi aineeksi.

23-vuotias Ashton ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa Maple Leafsin kokoonpanossa, vaan on seilannut NHL:n ja farmin väliä kaudesta 11-12 lähtien. Winnipegistä kotoisin oleva hyökkääjä on tuona aikana kerännyt vyölleen 50 NHL-ottelua.

Lähteet: www.tsn.ca, www.dopinglinkki.fi/doping/dopingaineet/klenbuteroli

 

 

 

 

 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle