BOS - BUF 0.00
CHI - SJS 2.00
WPG - TBL 2.00
VAN - EDM 5.00

Layne Ulmer vahvistamaan TPS-hyökkäystä

LIIGA / Uutinen
Turun Palloseura viimeisteli joukkuettaan hankkimalla keskushyökkääjä Layne Ulmerin.

Pitkään keskushyökkääjää etsinyt TPS on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kanadalaisen Layne Ulmerin kanssa. Ensi viikolla 26 vuotta täyttävästä Ulmerista odotetaan ennen kaikkea hyökkäyspään profiilipelaajaa.

- Kyllä me odotamme, että hän lunastaa itselleen paikan ykkösketjun keskeltä. Nimenomaan ottaa sen pelaamalla. Hän saa paljon vastuuta, hän pystyy pelaamaan sekä ylivoimaa että alivoimaa, kuvaili TPS-toimitusjohtaja Seppo Sutela.

Ulmer on junioriuransa jälkeen pelannut viisi kautta ja runsaat 300 ottelua AHL:ssä eri seuroissa. Kaudella 2005-06 hän oli runkosarjassa San Antonio Rampagen paras pistemies tehoin 19+26.

Etenkin junioriurallaan tehokkaana pistenikkarina ja maalintekijänä kunnostautunut Ulmer on alkujaan Ottawa Senatorsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 1999. Hän solmi vuonna 2001 vapaana agenttina sopimuksen New York Rangersin kanssa, mutta NHL-ura on toistaiseksi jäänyt yhteen otteluun kaudella 2003-04.

- Hän ei saanut NHL-sopimusta Phoenixin kanssa ja halusi tulla hakemaan Euroopasta vauhtia NHL:ään, totesi Sutela.

Maanantaina TPS:n harjoitusvahvuuteen liittyvä Ulmer on joukkueen viides ulkomaalaispelaaja. Hänen sopimuksensa merkitsee lopullisesti sitä, että Tomas Duba jättää seuran Jani Hurmeen toivuttua pelikuntoon. Aiemmin hankitun tsekkisentteri Patrik Valcakin määräaikainen sopimus kestää toistaiseksi lokakuun loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle