Laviolette Islandersin valmentajaksi

NHL / Uutinen
Daily News tiesi tiistaina kertoa, että New York Islanders on valinnut ensi kauden valmentajakseen Boston Bruinsin apuvalmentajan Peter Lavioletten.

Laviolette toimi tällä kaudella Bruins-valmentaja Mike Keenanin apulaisena oltuaan sitä ennen Bostonin farmijoukkueen Providencen peräsimessä. Laviolette on jo kahteen otteeseen ollut ehdolla Bruinsien päävalmentajan tontille, mutta mies on ohitettu molemmilla kerroilla nimekkäämpien valmentajien toimesta. Keenanin keväisten potkujen jälkeen myös Bruins-johto myönsi Lavioletten olevan vahvin ehdokas, mutta seura päätyi kuitenkin palkkaamaan Robbie Ftorekin, joka sai New Jerseystä kenkää juuri ennen viime kauden pudotuspelejä.

Newsday-verkkosivusto kertoo, että valmentajanimityksestä on odotettavissa lehdistötilaisuus loppuviikosta. Tosin Islandersin toimistolta asiaa ei vielä alkuviikosta suostuttu kommentoimaan. Laviolette korvaa siis valmentajana Lorne Henningin, joka luotsasi Saarelaiset liigan viimeiselle sijalle. Laviolette on urallaan pelannut 12 NHL-ottelua New Yorkin toisen joukkueen, Rangersin, paidassa. Aktiiviurallaan pakkina pelannut mies oli myös USA:n olympiajoukkueen kapteeni Lillehammerin kisoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle