Laurikainen nollasi KalPan ja SaiPa kaatoi KooKoon Imatran turnauksessa

LIIGA / Uutinen
Lappalainen vastasi KooKoota vastaan voittomaalista.
Imatran turnauksen toisen päivän avausottelussa JYP nappasi KalPasta selkeän 3-0-voiton. Myöhemmässä ottelussa SaiPa kaatoi Kaakon kulman taistelussa KooKoon 4-1-lukemin.

JYPin alku oli ottelussa hieman tahmea, mutta erän edetessä hallinta siirtyi jyväskyläläisryhmälle. Varsinkin joukkueen kakkosketju Robert Rooba-Juha-Pekka Hytönen-Janne Kolehmainen pelasi vahvasti. Hytönen iskikin pienestä kulmasta hurrikaanipaidat 1-0-johtoon 16 sekuntia ennen erän päätöstä ylivoimalla.

KalPan peliä läpi ottelun sotkivat jäähyt ja niitä kertyi kuopiolaisjoukkueelle kaikkiaan kahdeksan kappaletta. Tasaviisikoin pelatessa peli oli kohtuullisen tasaista kamppailua ja kuopiolaisista erityisesti nuori Eetu Luostarinen sekä Kai Kantola väläyttelivät osaamistaan. Erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin jyväskyläläisjoukkue, kun Joonas Nättinen pääsi kääntämään maalinedustalta kiekon toistamiseen hyvän ottelun pelanneen Niko Hovisen selän taakse.

− Ihan liian rikkonainen peli, liian monta jäähyä otettiin. Joka erätauko asiaa käsiteltiin ja käskettiin jäähyttömään pelaamiseen. Missään vaiheessa se ei toteutunut, niin vaikea se on saada jatkumoa peliin, kun istutaan kolmea jäähyä per erä boksissa. Kyllä se meidän pelin tänään tuhosi, totesi KalPan päävalmentaja Sami Kapanen Ruudun haastattelussa.

Päätöserässä JYP vielä kaunisteli loppulukemiksi 3-0 ottelussa 1+1-tehot koonneen Jarkko Immosen lauottua kiekon siniviivan tuntumasta verkon perukoille. Jyväskyläläisryhmän maalilla ensimmäistä otteluaan pelannut Eetu Laurikainen tarvitsi nollapeliinsä 23 torjuntaa.

− Siinä oli haastava lähtö. Pikkuisen oltiin unisia varsinkin ensimmäinen kymppi ja sitten päästiin peliin kiinni. KalPa on yksi tämän kauden liikkuvimpia joukkueita ja osoitti sen, että ihan tapissa pitää tuon liikkeen kanssa olla, jos meinaa heitä vastaan pärjätä, summasi JYP-luotsi Marko Virtanen kamppailun.

− Eilen oli hyvää peliä ja tänäänkin oli ihan ok hetkiä. Kyllähän meillä oli tuon maalinteon kanssa vaikeuksia. Tuohon jäi paljon työtä, että kun me halutaan olla paineistava joukkue ja pelata rohkeasti, niin mailan pitää pysyä kontrollissa. Tuolla jäähymäärällä ei pysty pelaamaan, Kapanen naulasi.

SaiPa vahvempi kauden ensimmäisessä Kaakon kamppailussa

KooKoo oli SaiPaa vastaan avauserässä energisempi joukkue ja hallitsi hienokseltaan erää, vaikka aivan huippupaikkoja kummallekaan ei siunaantunut. KooKoo pääsi erässä kokeilemaan kolmesti ylivoimalla ja meni erän puolivälin jälkeen johtoon 18-vuotiaan Atte Huhtelan maalin edestä runnomalla osumalla.

Erän näkyvimpiä pelaajia oli kouvolalaisjoukkueen Anrei Hakulinen, joka aiheutti SaiPan puolustajille päänvaivaa kiemuroillaan. Yhdysvaltalaispuolustaja Jake Newton laukoi myös hanakasti ylivoimalla ja nosti peliä luistelemalla.

Toisen erän alussa SaiPa tuli tasoihin, kun Antton Mönkäreen rannelaukaus painui etukulmasta Samu Perhosen ohi. Peli aaltoili erässä päästä toiseen ja vauhtia oli reilusti. Lappeenrantalaisryhmä meni viitisen minuuttia ennen erän päätöstä johtoon Lasse Lappalaisen komealla siniviivalaukauksella Topi Nättisen esityöstä.

Päätöserässä SaiPa taivutti lopullisesti vajaamiehisenä liikenteessä olleen kouvolalaisryhmän. Ensin David Goodwin uitti alivoimalla läpiajosta 3-1-osuman ja Lauri Taipalus viimeisteli 4-1-loppunumerot tyhjään maaliin.

Kouvolalaisryhmälle ottelu toi tappion lisäksi myös jobinpostia pelaajaosastolle, kun pitkän poissaolon jälkeen paluun kaukaloon tehnyt Veeti Vainio jätti ottelun kesken.

− Kyllä tänään pitää olla tyytyväinen esitykseen. Oltiin kolmella ketjulla matkassa, mutta pystyttiin kaksi ensimmäistä erää olemaan kuitenkin pelin päällä ja rytmittämään peliä, eikä montaa maalipaikkaa SaiPalle annettu, niin se on se pääasia, kommentoi KooKoo-luotsi Tuomas Tuokkola Ruudulle.

− Se mitä me tänään nähtiin meidän karvauspelaamisesta ja oman alueen puolustuspelaamisesta, niin siellä oli hyviä pätkiä. Pelinopeus ja kentällisten toistensa löytäminen on se seuraava askel.

SaiPa voitti turnauksen molemmat ottelunsa ja SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä näki joukkueensa suorituksessa hyviä asioita. Hän tiedosti kuitenkin myös, että kehitettävääkin on.

− Innostus on kova ja se menee jopa vähän järjen edelle, mutta en voi pelaajia siitä moittia. Kunhan me saadaan tässä lisää toistoja, niin me saadaan niitä pelillisiäkin asioita siellä näkymään. Tänäänkin kun bensa alkoi loppumaan, niin silloin alkoi löytymään niitä harjoiteltuja asioita, Lehterä kertoi.

− Tämä peli oli hyvä esimerkki, että meillä on vielä paljon tehtävää ja iso prosessi edessä. Sitä voi edetä vain pala kerrallaan ja jos oltaisiin ruvettu etenemään enemmän, niin meillä olisi ollut tuolla viisi äijää pohtimassa, että mitä pitikään tehdä.