Lauri Merikivestä JYPin uusi päävalmentaja − "Hän on pelaajistomme moderni johtaja"

LIIGA / Uutinen
Merikivelle pesti on ensimmäinen liigatasolla.
Kuva © Kiia Aha
JYPin uusi päävalmentaja on Lauri Merikivi.

Lauri Merikivi on viimeiset kaksi vuotta ollut JYPin nuorten SM-sarjajoukkueen päävalmentaja. Sitä ennen Merikivi ehti hoitaa päävalmentajan tonttia muun muassa Kärppien naisten joukkueessa sekä Heinolan Peliitoissa.

Oululaislähtöisen valmentajan sopimus on kolmivuotinen.

− Uskomme Merikiven olevan sekä valmennustiimimme että pelaajistomme moderni johtaja. Hän pärjää tässä hetkessä ja hänellä on vahva tulevaisuus edessää, Jukka Holtari kiteyttää.

− Olen todella kiitollinen tästä luottamuksen osoituksesta. Tämä on ollut unelmani, joka on viime vuosina muuttunut selväksi tavoitteeksi, Merikivi toteaa tiedotteessa.

Uutena nimenä JYPin valmennusryhmään liittyy myös Marko Malvela, joka on rooliltaan henkinen valmentaja. Malvela on ollut aiemmin muun muassa Suomen uintijoukkueen valmentajana. 47-vuotiaan lappeenrantalaisen päätoiminen työnkuva on ollut työnohjaus sekä psyykkinen valmennus yksilöille, yhteisöille ja yrityksille.

Malvelan sopimus kattaa kaksi tulevaa kautta.

JYPillä on voimassaolevat sopimukset myös viime kauden apuvalmentajiensa Jarkko Hyytiän, Antti Turusen ja Jukka Ahvenjärven kanssa.

Myös uusi Nuorten päävalmentaja on nimetty

Merikiven Nuorten SM-joukkueen päävalmentajana korvaa Jaakko Heikkilä. 32-vuotias jyväskyläläinen oli toissa kaudella JYP-Akatemian apuvalmentaja ja viime kaudella Merikiven apuvalmentaja.

− Heikkilä on omalla työllään tehnyt itsensä luonnolliseksi valinnaksi Merikiven korvaajaksi, Holtari kuvailee.

» Lähetä palautetta toimitukselle