TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Latvialaispuolustaja Jerofejevs Ilveksen testattavaksi

LIIGA / Uutinen
Tampereen Ilves on ottanut latvialaispuolustaja Aleksandrs Jerofejevsin try-outille. Lisäksi seura ilmoitti tehneensä sopimuksen oman kasvattinsa Jarkko Näppilän kanssa.

Latvialainen puolustaja Aleksandrs Jerofejevs (22) liittyy
viikonloppuna Ilveksen joukkueeseen koeajalle. Jerofejevs esiintyy Ilves-paidassa jo Sveitsin-kiertueen otteluissa.

188-senttinen ja 86-kiloinen Jerofejevs pelasi viime
kaudella Pohjois-Amerikassa UHL-liigassa Roanoke Valley Vipersin joukkueessa. Kauden saldot näyttivät lukemia 8+25=33 61 ottelussa. Maajoukkuetasolla Jerofejevs pelasi viime kevään MM-kisoissa Latvian joukkueessa ja teki turnauksessa yhden maalin kuudessa ottelussa.

- Jerofejevsillä on hyvä pelikäsitys ja laukaus. Saadakseeen sopimuksen odotamme hänen ottavan paikan kärkipuolustajiemme joukosta. Varsinkin kiekollisessa pelissä miehen on autettava joukkuetta, Ilveksen urheilupäällikkö Juha Hautamaa luonnehtii tuoreinta hankintaansa.

Ilves on lisäksi tehnyt kevääseen 2008 saakka ulottuvan sopimuksen puolustaja Jarkko Näppilän kanssa. Kahdeksantoistavuotias Näppilä on 184-senttinen ja 78-kiloinen Ilveksen kasvatti, joka on kuulunut ikäkausimaajoukkueiden vakiokalustoon.

- Alkava kausi saattaa tulla hänelle liian aikaisin, mutta luotan että viimeistään seuraavalla kaudella Näppilä jo laittaa muut koville taistelussa pelipaikoista, Hautamaa kertoo.

Sairastupa tyhjenemään päin

Ilveksen sairaslista on pikkuhiljaa tyhjenemässä. Ainoa pitkäaikaispotilas on Juho Mielonen, joka sai Tampere cupissa olkapäävamman. Vamma pitänee miehen sivussa kaukaloista muutaman kuukauden.

Runkopuolustajiksi ennakoitujen Juha Alenin ja Pasi Petriläisen vammat ovat osoittautuneet pelättyä lievemmiksi.

Alenin oletettiin olevan käsivamman vuoksi sivussa jopa kolmen viikon ajan, mutta nyt näyttää sille että mies kuntoutuu sarja-avaukseen mennessä. Petriläinen puolestaan on jo nyt kunnossa sormivaivasta toivuttuaan.

Myös hyökkääjät Lauris Darzins ja Jussi Pesonen ovat kärsineet lievistä vammoista. Darzinsia vaivanneet nivusvaivat ovat ohi ja mies on jo palannut jäille. Pesosella puolestaan on ollut selkäkramppeja. Vielä on epävarmaa toipuuko hän niistä maajoukkuetehtäviin mennessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle