IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Latvialaishyökkääjä Hokin testiin

MESTIS / Uutinen
Hallitseva Mestis-mestari Kajaanin Hokki testaa latvialaishyökkääjä Raitis Pujatsia. Lisäksi linnapaidat saavat apuja yhteistyöseurastaan Rauman Lukosta, kun hyökkääjät Jarkko Hattunen ja Jussi Tapio sekä puolustaja Jonne Hattunen siirtyvät Kajaaniin. Puolustaja Antti Savolainen puolestaan siirtyy Hokkiin Tampereen Ilveksestä.

Kolme ottelua Latvian maajoukkueessakin pelannut Pujats, 23, saapuu Hokin testiin Latvian liigaa pelaavasta Metalurgs Liepajasta. Viime kaudella Pujats hyökkäsi Liepajan paidassa 41 ottelussa pisteet 11+5.

– Hänellä on tavoitteena saada näytönpaikka suomalaisessa jääkiekossa, ja antaa tällä kaudella Mestiksessä sellaiset näytöt, että SM-liigapaikka aukeaa. Hän tulee Kajaaniin maanantaina, ja on sovittu, että miehen kanssa tehdään sopimus saman tien, mikäli näytöt miellyttävät. Kukaan meistä ei ole nähnyt häntä vielä, Hokin valmentaja Kai Suikkanen sanoo 190-senttisestä ja 93-kiloisesta hyökkääjästä.

Raumalta Kajaaniin palaavat Hattusen veljekset, puolustajana pelaava Jonne ja hyökkääjänä viilettävä Jarkko. Uusi tuttavuus on hyökkääjä Jussi Tapio, 21, joka edusti viime kaudella Lukkoa ja FPS:aa.

– Hän pelasi viime kaudella Forssan Palloseurassa 17 ottelua ja teki kymmenen maalia. Kyllä Tapion pitäisi olla kovan luokan vahvistus meille, Suikkanen uskoo.

19-vuotias Ilves-puolustaja Antti Savolainen puolestaan saapui Kajaaniin varusmiespalveluksensa myötä.

– Hän pelasi viime kaudella yhdeksän liigapeliä, ja teki maalin ja syötti toisen. Nuori ja erittäin lupaava puolustaja, Suikkanen arvioi.

Viime kauden mestareista hyökkääjä Joonas Karjalainen on tehnyt jatkosopimuksen. A-junioreista Suikkanen on nostanut harjoitusrinkiin puolustaja Heikki Lukkarin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös