Lasse Pirjetästä “sinitakki”

LIIGA, NHL / Uutinen
Oulun Kärppien hyökkääjä Lasse Pirjetä on allekirjoittanut hänet viime sunnuntaina varanneen NHL-seura Columbus Blue Jacketsin kaksivuotisen sopimustarjouksen. Erinomaisen liigakauden pelanneen ja MM-kisajoukkueeseenkin päässeen 28-vuotiaan Pirjetän huippukausi palkittiin varmasti rahakkaalla NHL-sopimuksella.

Pirjetän lähtöä pidettiin jo ennen draftia selvänä, sillä Columbus yritti saada Lassen joukkueeseensa vapaana agenttina hänen nuorena poikana Tacoman WHL-joukkueessa pelaamiensa otteluiden perusteella. NHL kuitenkin hylkäsi Blue Jacketsien anomuksen ja näin ollen seura joutui varaamaan Pirjetän kuten eurooppalaisten pelaajien kohdalla on pakko. Columbuksen halua saada Pirjetä joukkueeseensa kuvastaa se seikka, että Lassen varaus tuli jo viidennellä kierroksella - erittäin aikaisin 28-vuotiaalle konkarille.

Oulun Kärpät osasivat varautua Pirjetän lähtöön ja hänen "tilalleen" osattiin jo etukäteen hankkia toinen isokokoinen hyökkääjä, Sami Mettovaara. Viime kausi oli Pirjetän ensimmäinen oululaisten liigajoukkueessa. Juniori-ikäisenä Lasse oli toki ehtinyt pelaamaan Kärppien edustusjoukkueessakin, mutta tuolloin Kärpät tahkosivat vielä divisioonassa. SM-liigassa Pirjetä on edustanut Turun Palloseuraa, Tapparaa sekä Helsingin IFK:ta, mukaan mahtuu myös yksi kausi länsinaapurissa, Västra Frölundan riveissä.

Viimeisen viiden kauden ajan Pirjetän palkanmaksaja on voinut olla lähes varma saamastaan vastineesta. Noiden kausien pistesaldot on tasaisen varmaa työtä: 46, 41, 43, 33 ja 41 pistettä. Isosta koostaan huolimatta Pirjetä ei ole ensisijaisesti rymistelijä, vaan pikemminkin taitopelaaja. Sentit ja kilot toki helpottavat pelaamista kiekon kanssa ja niitä Lassella riittää. Tämä varmasti vaikutti myös Columbuksen mielenkiintoon.

Columbuksen GM Doug MacLean oli innoissaan Pirjetän tarjoamasta yhdistelmästä. Taitava ja isokokoinen. MacLeanin Pirjetälle rustaama paperi on kaksivuotinen, jälkimmäinen vuosista on seuran optio. “Pirjetällä on hyvät hyökkäysominaisuudet ja edullinen koko, joiden myötä hänellä on loistavat mahdollisuudet Blue Jacketsin ensi kauden joukkueeseen”, MacLean kommentoi Pirjetän hankintaa tuoreeltaan.

Samassa yhteydessä Columbus julkisti myös tehneensä monivuotisen jatkosopimuksen voimahyökkääjä Grant Marshallin kanssa. Aiemmin pikemminkin tappelutaidoistaan ja taklauksistaan tunnettu Marshall teki Blue Jacketsin nutussa omat maali- ja piste-ennätyksensä sen jälkeen, kun hänet ennen kauden alkua kaupattiin pois Dallasista. 29-vuotiaan Marshallin unelmakausi palkittiin varmasti rahakkaalla jatkolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle