Lajunen palaa Kouvolasta Espooseen

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Alkukauden KooKoossa puolustanut Ville Lajunen palaa Bluesin riveihin. Lajunen täydentää loukkaantumisista kärsinyttä espoolaispakistoa ainakin vuoden loppuun. Sen sijaan toisen KooKoosta liigaan lähteneen pelaajan, Ville Eskelisen, on tarkoitus palata Kouvolaan jo ensi viikoksi.

Bluesin sopimuspelaajiin kuuluva Lajunen, 19, siirtyi täksi kaudeksi lainalle Kouvolaan saadakseen peliaikaa. Vastuuta onkin kertynyt, sillä syksyn aikana myös asepalvelustaan suorittava puolustaja on urakoinut KooKoon lisäksi myös toistakymmentä peliä nuorten maajoukkueen paidassa.

Lajunen on ollut isossa roolissa kouvolalaisten takalinjoilla. Oikealta ampuva pakki on kerännyt 20 ottelussaan tehot 2+8 ja on vahvasti ehdolla nuorten MM-miehistöön. Alun perin koko kauden mittaisella lainasopimuksella Kouvolaan pestatun Lajusen paluu Bluesiin tuli ajankohtaiseksi, kun espoolaispakistosta on pahimmillaan ollut sivussa jopa viisi puolustajaa.

Nuori puolustaja saatetaan kuitenkin nähdä vielä kevään aikana KooKoossa. Lajusen loppukauden osoitteesta tehdään päätös, kunhan MM-miehistö on selvillä ja kisat käyty. Alle 20-vuotiaiden mestaruudesta mitellään vuodenvaihteessa.

Alkuviikosta HPK:n hajanaisia rivejä täydentämään kutsutun Ville Eskelisen on puolestaan tarkoitus palata SM-liigasta takaisin Kouvolaan tämän viikon otteluiden jälkeen.

– Meillä on sopimus Eskelisen kanssa koko kaudesta. Sopimuksessa on kuitenkin pykälä, jonka mukaan HPK voi kutsua hänet yhdeksi viikoksi takaisin ja nyt sitä käytettiin, KooKoo-valmentaja Vladimir Kolek selvittää.

Kuusi viimeistä peliään voittaneen KooKoon seuraava koitos on lauantaina Kotkassa. Ennen joulutaukoa joukkue on tositoimissa vielä viidesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle