Lady Byng -palkinto ensikertalaiselle − Mikael Granlund finalistien joukossa

NHL / Uutinen
Granlundin huippukausi huomattiin myös palkintoäänestyksessä.
Kuva © Getty Images
NHL:n herrasmiespelaajalle jaettavan Lady Byng Trophyn finalistit on julkaistu. Mukana kärkikolmikossa on Minnesota Wildin Mikael Granlund.

Minnesota Wildin Mikael Granlund, Calgary Flamesin Johnny Gaudreau ja St. Louis Bluesin Vladimir Tarasenko muodostavat palkintoäänestyksen kärkikolmikon, jonka keskuudesta vuoden herrasmiespelaajan palkinnon saaja myöhemmin julkistetaan. Jokainen finalisteista on äänestyksen kolmen kärjessä nyt ensimmäistä kertaa.

Loistokauden pelannut Granlund saalisti runkosarjassa 69 tehopistettä ja 12 rangaistusminuuttia 81 ottelussa. Hän pelasi alkuvuodesta 27 ottelun jäähyttömän jakson.

Flamesin pienikokoinen taituri Gaudreau oli joukkueensa tehokkain 61 runkosarjatehopisteellään. 72 ottelun aikana hänelle tuomittiin vain kaksi kahden minuutin rangaistusta. Gaudreau sijoittui viime vuoden äänestyksessä neljänneksi.

Bluesin venäläislaituri Tarasenko sijoittui liigan kymmenen kärkeen niin tehopisteissä kuin maaleissakin. Hän istui kauden aikana 12 minuuttia jäähypenkillä, joista vain yhden kaksiminuuttisen runkosarjan viimeisten 31 ottelun aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle