LUK - JYP
ILV - SAI
TBL - ARI 1.30
CHI - VAN 2.30
LAK - WPG 4.30
SJS - VGK 4.30

Laatikaiselle kaksi ottelua pannaa, muut selvisivät ilman lisäsanktioita

LIIGA / Uutinen
SM-liigan kurinpitopäällikkö Jarmo Muukkonen on langettanut Arto Laatikaiselle kahden ottelun pelikiellon. Muut tutkinnan alla olleet tapaukset selvisivät lisärangaistuksitta.

Arto Laatikainen sai Blues-Ässät-ottelussa ottelurangaistuksen laitataklauksesta, jonka kohteena oli Ässien Jesse Joensuu. Jarmo Muukkosen mukaan Blues-puolustaja Laatikainen ei tilanteessa ottanut huomioon Joensuun loukkaantumisriskiä ja laiminlöi siten vastustajan kunnioittamista. Muukkonen toteaa päätöksessään, että Laatikaisella olisi ollut mahdollisuus pelata tilanne toisin.

Lieventäväksi asianhaaraksi Muukkonen katsoo sen, ettei Joensuu tilanteessa loukkaantunut, vaan palasi myöhemmin otteluun mukaan. Laatikainen kärsii rangaistuksensa tiistain Tappara-Blues- ja lauantain Pelicans-Blues-otteluissa.

Samalla kertaa Muukkonen tutki myös ottelurangaistuksiin samassa ottelussa johtaneen nyrkkitappelun. Bluesin Semir Ben-Amor ja Ässien Matt Nickerson ovat Muukkosen mielestä saaneet riittävät rangaistukset, kun joutuvat huilaamaan joukkueiden seuraavat ottelut.

Muukkosen tutkittavana oli myös Ilveksen Jyrki Lumpeen ryntäys, jonka seurauksena Kärppien Michal Bros lievästi loukkasi itseään. Erotuomari Tom Laaksonen antoi Lumpeelle lauantain ottelun viime hetkillä sattuneesta tilanteesta kaksiminuuttisen.

Muukkosen mielestä ankarampaankin rangaistukseen olisi ollut aihetta. Kurinpitopäällikkö ei kuitenkaan katsonut, että konkaripuolustajan teko olisi ollut ottelurangaistuksen arvoinen. Näin Lumme selvisi tekosestaan ilman jälkiseuraamuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle