Laajennushakemus jätetty - Seattleen kaavaillaan NHL-joukkuetta

NHL / Uutinen
Seattlessa pelipaikkana toimisi KeyArena.
Kuva © Timo Savela
NHL:n joukkuemäärä voi lähivuosina kasvaa jälleen yhdellä, kun uutta joukkuetta kaavaillaan Seattleen. Virallinen hakemus jätettiin tiistaina.

Uusimman laajennushakemuksen takana ovat Hollywood-tuottaja Jerry Bruckheimer ja liikemies David Bonderman. Hakemuksella on hintaa 650 miljoonaa dollaria. Tällä kaudella aloittaneen Vegas Golden Knightsin taustajoukot maksoivat laajennusjoukkueesta 500 miljoonaa.

Tammikuun lopussa pelatun tähdistöottelun aikoihin NHL:n komissaari Gary Bettman sanoi, että tällä hetkellä vain Seattle on mukana laajennuskaavailuissa. Tällä hetkellä pelipaikaksi kaavaillulla KeyArenalla tehdään remonttia, jonka on tarkoitus valmistua vuonna 2020. Näin ollen NHL-joukkue voisi aloittaa toimintansa aikaisintaan kaudella 2020-21.

Bettmanin mukaan laajennusvarauksiin ei olisi tulossa muutoksia. Viime kesänä joukkueet saivat suojata maalivahdin, kolme puolustajaa ja seitsemän hyökkääjää tai maalivahdin ja kahdeksan kenttäpelaajaa pelipaikoista välittämättä.

− Ei ole epäilystäkään, että laajennusjoukkue vaatisi samoja sääntöjä kuin mitä Golden Knightsilla oli, Bettman kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle