Kärpät julkaisi ensi kauden joukkueensa

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärppien ensi kauden joukkueeseen liittyvät uusina miehinä Kristian Kuusela, Ondrej Kratena sekä Timo Vertala. Lisäksi seura teki jatkosopimukset kahdeksan oman pelaajan kanssa. Näistä merkittävimpiä ovat ykkösvahti Tuomas Tarkin sekä viime kauden kultakypärä Janne Pesosen paperit.

Kristian Kuusela siirtyi kesken viime kauden Porin Ässistä Ruotsin MODOn riveihin. Laiturin kausi päättyi lopulta iloisissa merkeissä, kun seura voitti Elitserienin.

Kuusela oli oivassa iskussa varsinkin pudotuspeleissä, kun mies paukutti 20 ottelussa tehot 8+5=13 ja ampui lopulta mestaruuden ratkaisseen osuman jatkoajalla. Kärppien ja 24-vuotiaan Kuuselan sopimus on pituudeltaan kolmivuotinen.

– Voisin luetella monta syytä, miksi Kärpät valitsin, mutta urheilullisesti minua motivoi ennen kaikkea joukkueen pelityyli, joka miellyttää omaa silmääni ja sopii myös omaan pelitapaani. Ja Kärpissä on mahdollisuus pelata huippumiesten kanssa, Kuusela sanoo.

– Minulla jäi SM-hopeasta jotain hampaan koloon, ja kun Ruotsissa pääsi maistamaan voiton herkkuja, ei jatkossa voi olla muuta tavoitetta kuin liigamestaruus, maalitykki toteaa.

Timo Vertala kiekkoili päättyneellä kaudella HV71:n riveissä. SM-liigasta 29-vuotiaalla hyökkääjällä on kokemusta yli 400 ottelun verran. Hänen sopimuksensa on yksivuotinen.

– Viime kausi Ruotsissa meni huonosti, osin alkukauden loukkaantumisten takia, osin valmentajan luottamuspulan takia. Uskon, että liikkuva Kärpät sopii paremmin minulle, koska pelaajana vahvuuteni ovat luistelussa, Vertala pohtii.

Tšekki Ondrej Kratenan siirto vuosi julkisuuteen jo hieman aiemmin. Sparta Prahassa riveissä jo seitsemännen Tšekin mestaruutensa voittanut 30-vuotias Kratena solmi yksivuotisen sopimuksen.

– Olemme etsineet joukkueeseen erityylisiä pelaajia, jotka täydentävät joukkuekokonaisuutta. Kuuselan, Kratenan ja Vertalan tulon myötä kokonaisuus alkaa näyttää hyvältä, Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen kommentoi.

Jatkosopimuksia omille pelaajille

Uusien pelaajien lisäksi Kärpät kiinnitti kahdeksan pelaajaa jatkosopimuksilla. Joukkueen maalivahtiosasto säilyy ensi kaudella samanlaisena kuin mestaruusvuonna. Sekä Jaakko Suomalainen että Tuomas Tarkki solmivat vuoden mittaiset jatkosopimukset.

– Tuntuu hienolta, että saan jatkaa täällä toisenkin vuoden. Kehityin viime kaudella maalivahtina, ja odotan jo innolla uutta kautta, sillä nyt saan koko kesän tehdä töitä hyvässä valmennuksessa ja kehittyä vieläkin paremmaksi, Tarkki visioi.

– Ja jos haluaa tavoitella mestaruutta, mikä olisi Oulua parempi paikka siihen, mies jatkaa.

Kainuusta kiekko-oppinsa ammentanut Janne Pesonen jatkaa myös Oulussa. Hienon kauden pelannut laituri pohtii kuitenkin yhä NHL:ään siirtymistä.

– Toivottavasti NHL-unelman toteutuminen on lähellä, sillä tavoite on Atlantin takana. Mutta jos NHL-mahdollisuus siirtyy, olen iloinen, että saan jatkaa Oulussa. Kärppiin jääminen oli helppo ratkaisu, sillä Oulun vuodet ovat olleet todella antoisia ja kärppälogo on iskostunut minuun siihen malliin, ettei muita vaihtoehtoja tarvittu, kun tulevaisuutta pohdin, Pesonen taustoittaa.

Iistä maailmalle ponnistanut taiturimainen laituri Juhamatti Aaltonen solmi puolestaan kolmivuotisen jatkon oululaisseuran kanssa. Hänen sopimuksessaan on sulkeva NHL-pykälä, joka tarkoittaa sitä, että mies kiekkoilee ainakin ensi kauden Oulussa.

Laitahyökkääjistä Oulussa jatkaa myös Antti Aarnio. Pienikokoisen, mutta kovaa taklaavan Aarnion sopimus on vuoden mittainen.

– Kesää odotetaan hyvillä mielin. Saan jatkaa Suomen parhaassa seurassa ja elää kotikaupungissa. Lapsi saa kasvaa tutussa ympäristössä ja mummojensa lähellä, mikäpä tässä on ollessa, mies kertoo.

Kärppien puolustajista jatkosopimuksen ovat solmineet Topi Jaakola, Antti Ylönen ja Oskari Korpikari. Jaakolan sekä Ylösen sopimukset ovat vuoden mittaisia ja Korpikarin kahden kauden mittainen.

– Miksi lähteä muualle kokeilemaan, jos kasvattajaseura tarjoaa mahdollisuutta pelata huippuorganisaatiossa, jossa kehitys on koko ajan ollut ylöspäin. Uskon, että edessä on edelleen mennyttä kautta parempia kausia, Korpikari kertoo.

Näiden pelaajien lisäksi Kärpät kiinnitti A-junioreissa kiekkoilevan hyökkääjä Ville Rajalan.

» Lähetä palautetta toimitukselle