Kuusela runkosarjan paras pelaaja

LIIGA / Uutinen
Kuusela sai kolme palkintoa mukaansa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tapparan hyökkääjä Kristian Kuusela oli palkintorohmu Liigan pudotuspelejä edeltäneessä gaalassa. Pistepörssin voittanut Kuusela sai mukaansa myös kaksi muuta palkintoa.

Palkinnoista arvostetuimpana voi pitää runkosarjan parhaan pelaajan Lasse Oksanen -palkintoa. Kristian Kuusela oli äänestyksessä ylivoimainen, sillä 101 toimittajasta 72 oli sijoittanut hänet ykköseksi. Pisteitä Kuusela keräsi äänestyksessä 257, kun maksimipisteet olivat 303. Lähes yhtä selvä kakkonen oli Kärppien Sebastian Aho, joka keräsi 124 pistettä ja oli 14 listalla ykkösenä. Äänestyksen kolmas oli SaiPan David McIntyre.

Pistepörssin voitosta Kuusela nappasi mukaansa Veli-Pekka Ketola -palkinnon, minkä lisäksi hänet palkittiin useimmassa ottelussa kultakypärää kantaneena pelaajana. 

Tilastojen perusteella palkittiin myös tehopörssin voittanut Aho, joka sai Matti Keinonen -palkinnon. Chad Rau vei mukaansa parhaan maalintekijän Aarne Honkavaara -palkinnon. Joukkueista palkintoon pääsi kiinni Lukko, joka palkittiin parhaan erikoistilannejoukkueen Hopealuistimella.

Uutuutena tilaisuudessa oli Liigan viihdyttävimmän pelaajan palkinto, jonka nappasi KooKoon kokenut puolustaja Ari Vallin.

» Lähetä palautetta toimitukselle